OGLASILI SE IZ PORESKE UPRAVE: "Nastavljamo sa kontrolom, nulta stopa tolerancije na korupciju"

Autor:

Hronika

11.09.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poreska uprava Srbije će i ubuduće sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti, kao i u ovom slučaju, obaveštavati nadležne organe.

OGLASILI SE IZ PORESKE UPRAVE: "Nastavljamo sa kontrolom, nulta stopa tolerancije na korupciju"

Foto: youtube.com/printscreen

Nakon hapšenja više poreskih službenika, među kojima je i načelnik, osumnjičenih za zloupotrebe kojima su oštetili budžet Srbije za više od 120 miliona dinara, oglasila se i Poreska uprava Srbije.

 

- U skladu sa Akcionim planom i Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije, kao jasnim prioritetom Vlade Republike Srbije, Poreska uprava Republike Srbije ima iskazanu nultu stopu tolerancije na korupciju i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije - navode u saopštenju i dodaju:

- Ovim putem obaveštavamo javnost da je Poreska uprava krajem prošle i početkom tekuće godine započela postupke utvrđivanja nepravilnosti u radu određenih državnih službenika, angažovanih na poslovima kontrole povraćaja PDV-a. Po okončanju postupaka Odeljenja za unutrašnju kontrolu Poreske uprave, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija, kao i izveštaji o predmetima u kojima je zaključeno da postoji osnov sumnje da su ova lica izvršila krivična dela

Kako saopštavaju, Poreska uprava Srbije će i ubuduće sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti, kao i u ovom slučaju, obaveštavati nadležne organe.

 - Tim povodom direktorka Poreske uprave Dragana Marković, izjavila je da se Poreska uprava svakodnevnim zalaganjem, trajno i dugoročno, bori protiv svakog vida korupcije i ubuduće će imati imati nultu toleranciju na isto -  saopštila je Poreska uprava.

Jedna osoba u bekstvu

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj. Š. (64), D. S. (48), A. B. (51), kao i A. P. (58), T. V. (64) i D. S. (58) zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV- a.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

Sumnja se da su oštetili državni budžet za 124 miliona dinara, a njima su lisice na ruke stavljene na radnom mestu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading