ZAKUVAVA SE U PODZEMLJU PRESTONICE! Šest pucnjava, a žrtve ćute o napadačima!

Autor:

Hronika

05.09.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjave širom prestonice, obračuni grupa podzemlja, a od napadača ni traga.

ZAKUVAVA SE U PODZEMLJU PRESTONICE! Šest pucnjava, a žrtve ćute o napadačima!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Shutterstcok

Ilustracija

Poslednjih nekoliko meseci u srpskoj prestonici dolazi do čestih vatrenih obračuna, karakterističnih za obračune podzemlja, a žrtve su uglavnom od ranije poznate policiji.

Kako se mahom radi o pucnjavama u noge, to je jasan znak da se radi o opomenama i da je podzemlje uzdrmano.

Šest pucnjava dogodilo se za samo dva meseca, a policija i dalje traga za napadačima, dok žrtve ćute.

Pucnjave u Rakovici

U subotu uveče se dogodila za sada poslednja pucnjava u nizu, u Rakovici, kada je ranjen tinejdžer Luka S. (18). On je upucan u Jagodinskoj ulici, kada je parkirao automobil ispred kuće. Sačekala su ga dvojica maskiranih napadača, ispalili nekoliko hitaca i pobegli.

Luka S. tvrdi da ne zna ko je, ni zašto pucao na njega.

Nekoliko dana ranije, u četvrak ujutru, u Rakovici je Nenad L. (47) upucan u noge, a u bolnicu je dovezen privatnim automobilo. Na njega su pucala dvojica maskiranih napadača, a on ne želi da sarađuje sa policijom, što je u poslednje vreme čest slučaj. Nenad L. je od ranije poznat policiji, ima krivični dosije - protiv njega se vodi krivični postupak zbog trgovine narkoticima. Kako Blic prenosi, ranjeni je slagao policiju o mestu pucnjave.

Povezana imena

U nedelju je na Adi Ciganliji ranjen kikbokser ispred golf terena "Vamos Padel" Stevan Dukić (28). I on je od ranije poznat policiji - uhapšen je početkom septembra 2017. godine u incidentu u kom je na kolonu automobila koju su obezbeđivali predsednika Aleksandra Vučića naleteo "bentli“ stranih registarskih tablica, za koji će se ispostaviti da je u vlasništvu Ivice Dragutinovića, bivšeg fudbalera.

Dukić je obezbeđivao beogradske splavove, a radio je u agenciji za obezbeđenje čiji je vlasnik ultimat-fajter Dušan Panajotović, koji je bio pod istragom zbog pokušaja ubistva.

Stevan je ranjen u nogu i kuk, a za napadačem je istraga i dalje u toku.

Pucnjave povezuju imena poznata podzemlju i nadležnima. Kao što je slučaj i sa pucnjavom na Vračaru, kada je 12. avgusta oko 4.45 časova ujutru ranjen Marjan Dimitrijevski u Njegoševoj ulici. 

On je inače uhapšen 13. decembra 2019.zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanović, koji je oslobođen optužbi, pošto je policija u škodi sa falsifikovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja. 

Pred sudom je Dimitrovski izjavio da je opremu kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub.

Okrivljeni su najpre bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019, ali je Viši sud u Beogradu krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Dimitrijevski je zajedno sa Drakulom i Nemanjom Milutinović prošle godine osuđen na kaznu zatvora, ali je ove godine Apelacioni sud tu presudu ukinuo.

U Resniku je 17. avgusta usred noćći upucan N.Z. (45), dok je izlazio iz svog "bmw-a".  Tvrdi da je tada čuo dva pucnja. U bolnicu je prevezen u stabilnom stanju.

Upucan policajac

Usred dana u nedelju 30. jula u jednom lokalu na Autokomandi je upucan policajac Bojan T., koji je u tom momentu bilo pod suspenzijom. On je pripadnik Policijske brigade u Beogradu, a otvorio je bolovanje koje je produžavao, izbegavajući rešenje o suspenziji.

Čim je otpušten iz bolnice, određeno mu je zadržavanje po nalogu Višeg javnog tužilaštva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja.

Napadač još uvek nije pronađen, a ni motiv napada nije poznat.

Vatreni obračuni su se odvijali usred dana, pucnjave u noge, napadači nisu pronađeni, žrtve ćute, a imena poznata policiji. Jasno je da se radi o obračunima grupa iz podzemlja, a veruje se da se neće zaustaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading