OVO UBISTVO JE POČETAK KRVAVOG NIZA! KAKO JE NASTAO "BUDVANSKI TROUGAO"? Prva žrtva "pala" pre 32 godine, Mićko Talijan likvidiran u sačekuši!

Autor:

Hronika

31.08.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osobe odgovorne za ovu likvidaciju nikada nisu pronađene ili identifikovane.

OVO UBISTVO JE POČETAK KRVAVOG NIZA! KAKO JE NASTAO "BUDVANSKI TROUGAO"? Prva žrtva "pala" pre 32 godine, Mićko Talijan likvidiran u sačekuši!

Foto: Facebook / LegendeDevedesetih

Ubistvo Vlastimira Zečevića, poznatijeg kao Mićko Talijan pre 32 godine, nikad nije rasvetljeno, a usledio je krvavi niz.

U prvom poznatom slučaju likvidacija u "budvanskom trouglu", Kotoranin po imenu Vlastimir Zečević, poznatiji kao Mićko Talijan, bio je prva žrtva, a život je izgubio 1. septembra 1991. godine. On je likvidiran na platou ispred tadašnje JAT poslovnice, blizu hotela "Avala" i "Mogren", kasno uveče. Dvojica napadača sačekala su Zečevića i njegovog prijatelja Tonija Pecovića, zahtevajući od Pecovića da se udalji.

Konflikt je eskalirao u tuču, u kojoj su napadači koristili čak i metalnu šipku, a zatim je odjeknuo smrtonosni pucanj koji je pogodio Zečevića. Sa ranama na telu Zečević je uspeo da uđe u automobil, da se odveze do Doma zdravlja, nakon čega je preminuo.

Petar i Jugoslav Pajić, dvojica Beograđanina, u to vreme su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili ubistvo Kotoranina. Međutim, kasnije su oslobođeni optužbi. Osobe odgovorne za ovu likvidaciju nikada nisu pronađene ili identifikovane.

Krvavi niz likvidacija

Na samo 50 metara od mesta gde je ubijen Vlastimir Zečević, poznat kao Mićko Talijan, dogodila se eksplozija automobila "Volkswagen Karado", koja je usmrtila Bora Nedovića iz Berana. Ubica nikada nije identifikovan, a postojala je sumnja da je to bila osveta za smrt Stanka Petrušića, čije je ubistvo bilo povezano sa Nedovićem.

U nizu nesrećnih događaja, "trougao" misterioznih zločina u Budvi je zabeležio je i treću žrtvu,  27. februara 1997. godine, ponovno u blizini "Mogrena". Radoslav Rako Stanišić, poznat kao Raka Dilinger, star 48 godina, postao je meta ubice koji je koristio automatsko oružje.

Tokom policijske istrage, pronađena je puška i čaure, ali osoba koja je izvršila ovaj zločin nikada nije identifikovana. Rako Dilinger je bio blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, lidera Srpske dobrovoljačke garde, koji je kasnije ubijen u holu beogradskog hotela "Interkontinental". Takođe, Dilinger je imao veze sa Vanjom Bokanom, koji je bio ključna figura u ilegalnom trgovini duvanom i koji je izgubio život 2000. godine ispred svoje vile u Grčkoj.

Šest meseci nakon tog tragičnog događaja, nedaleko od istog mesta, dogodilo se još jedno ubistvo. Đorđe Minja Bećir iz Cetinja, star 47 godina, izgubio je život kada ga je snajperista pogodio smrtonosnim hicem. To se dogodilo u noći između 4. i 5. avgusta 1997. dok je Bećir bio u svom kabrioletu modela "Mazda".

U to vreme, na tom mestu, desila su se još mnoga ubistva, uključujući Blagotu Baju Sekulića, Tomislava Vujisića, Vladimira Rakočevića, ukrajinskog državljanina Adalberta Šuta, Nikšićanina Gorana Pejovića, i Miloša Vidakovića iz Pančeva.

"Budvanski trougao" takođe odredio je i tragičnu sudbinu Gorana Đuričkovića, koji je izgubio život 27. oktobra 2015. godine dok je šetao ispred svog restorana. Na njega su ispaljeni smrtonosni hici. Đuričković je bio među prvima koji su postali žrtve dugogodišnjeg sukoba između "kavačkog" i "škaljarskog klana", mafijaških organizacija koje su do 2014. godine bile deo istog kriminalnog entiteta.

Milić Minja Šaković se pridružio dugom spisku surovih ubistava koja su obeležila budvanski trougao. Porodica Šaković je godinama bila poznata kao kriminalna, a Milić Minja je više puta bio meta napada, i sve dosad je uspešno izbegao ove pretnje sve do sudbonosnog 17. juna. Iznenađujuće je da je Šaković, uprkos poznatom riziku po svoju bezbednost, opušteno večeravao sa svojim prijateljima na trgu u Budvi. Neprijatelji su, iskoristili tu priliku i hladnokrvno ispalili osam hitaca u njega. Na video nadzoru obližnjeg restorana zabeležen je muškarac srednjeg rasta, obučen u belu košulju i sa belim kačketom, a istražitelji trenutno analiziraju te snimke u potrazi za tragovima i dokazima. Prema informacijama Vijesti, Milić Minja Šaković i njegovi prijatelji su večerali u restoranu Korkovado. Nalazili su se u prvom redu, okrenuti prema trgu, dok je Šaković bio okrenut leđima. Prijatelji su nakon napada dali izjave policiji i ispričali da su primetili sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih i krenuo ka Starom gradu. Napadač je prvo ispalio tri hica u glavu Šakovića, nakon čega je pao na trotoar. Zatim je napadač još dva puta pucao u njega, iako je već bio mrtav. Nakon zločina, napadač je pobegao u pravcu hotela "Mogren", koji je bio spomenut u većini prethodnih surovih ubistava u Budvi. Tokom bekstva, nespretno se sapleo i ostavio tragove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading