MARKO ELEK OVEREN HICEM U GLAVU: Ležao je u lokvi krvi, a pored njega je ostavljena čaura!

Autor:

Hronika

15.08.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo ubistvo nikad nije rasvetljeno, a za ubicama se i danas traga.

MARKO ELEK OVEREN HICEM U GLAVU: Ležao je u lokvi krvi, a pored njega je ostavljena čaura!

Foto: YouTube/Printscreen/RUDAR 7

Marko Elek (31), koji je imao debeo dosije, ubijen je 15. avgusta 2018. godine u ranim jutarnjim časovima. Njegovo beživotno telo u lokvi krvi, pored kojeg se nalazila čaura, pronašli su slučajni prolaznici u 5.45 sati u parku između zgrada, na dečijem igralištu u Bulevaru oslobođenja u beogradskom naselju Banjica.

Ubijen na drugom mestu?

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je on već bio mrtav i pre dolaska lekara. Postojale su indicije da je Elek ubijen negde drugde, a da je dovezen, izbačen iz vozila, "overen" hicem u glavu i ostavljen u dečijem parkiću na Banjici. 

- Prizor je bio jeziv. Muškarac je ležao u velikoj lokvi krvi, okrenut na stomak, a oko njega je bilo dosta grana, najverovatnije od oluje koja je protutnjala tim delom grada. Hitna pomoć je veoma brzo stigla, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića - ispričao je jutro nakon ubistva jedan od građana.

Ugasili farove i nestali u mraku

Stanarka obližnje zgrade čiji prozor gleda na park u kojem se desilo ubistvo rekla je da se nekoliko sati pre ubistva čula galama u parku.

- Više mladića se ranije okupilo u parku. Pričali su, vikali, a onda se tačno u tri sata začuo pucanj. Nakon njega sve je utihnulo, ni glas se nije čuo. Pogledala sam kroz prozor i videla auto koji se polako kretao niz ulicu ugašenih farova. Najverovatnije su ubice pobegle njime - rekla je tada naša sagovornica.

Hapšen zbog pljačke kladionice

Marko Elek više puta je hapšen, a poslednji put je iza rešetaka završio 2007. godine kada je zajedno sa četvoricom saučesnika neposredno nakon pljačke u kladionici "Premijer" u Ulici partizanske avijacije, iz koje su odneli 108.000 dinara.

Tada je utvrđeno da je ova banda za samo dva meseca ojadila još osam kladionica, apoteka i kafana. Kao vođa bande označen je Elek, koji je pre tih akcija izašao iz Centralnog zatvora. On je tada osuđen na tri godine zatvora zbog više razbojništava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading