POKRENUTA ISTRAGA PROTIV LEJLE NUMANOVIĆ! Odredila meru zabrane prilaska za POGREŠNOG ČOVEKA?

Autor:

Hronika

14.08.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražuje se propust Lejle Numanović.

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV LEJLE NUMANOVIĆ! Odredila meru zabrane prilaska za POGREŠNOG ČOVEKA?

Foto: Privatna arhiva, facebook - Nizza Hecimovic

Nermin Sulejmanović usmrio je svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović nakon što ga je prijavila za nasilje, a sudija Lejla Numanović odbila predlog MUP-a da se Sulejmanoviću odredi mera zabrane prilaska.

Republika

Foto: Društvene mreže

Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilaškog veća (VSVT) BiH formirao je predmet protiv Lejle Numanović iz Gradačca.

- U vezi sa Vašim upitom, želimo da Vas infomišemo da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine formirao predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke - navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za "Avaz".

Republika

Foto: Privatna arhiva

Lejla Numanović

Podsetimo, trostruki ubica Nermin Sulejmanović je u petak ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo. Samo četiri dana ranije, sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Bosanski mediji, navode i da je sudija u deo obrazloženja iskopirao deo rešenja za drugu osobu. Naime, u delu rešenja pojavljuje se ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading