INTERNET PREVARE SVE UČESTALIJE Poručila telefon, za 120 evra dobila- keks! Nećete verovati šta joj je stiglo umesto haljine!

Autor:

Vesti

14.08.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudeći po komentarima ispod objave na Tviteru, građani svakodnevno nasedaju na lažne oglase koji se šire društvenim mrežama

INTERNET PREVARE SVE UČESTALIJE Poručila telefon, za 120 evra dobila- keks! Nećete verovati šta joj je stiglo umesto haljine!

Foto: pexels.com

Prevare prilikom kupovine preko oglasa na internetu postaju sve češće. Na društvenoj mreži Tviter pojavila objava o ženi koja je na jednoj društvenoj mreži poručila telefon, a dobila - keks! Sudeći po komentarima, mnogi su naseli i pitaju se kako se ubuduće zaštititi.

Koleginica naručila preko Instagrama neki telefon od 14.000 dinara. Stigao joj keks. To je ista ona što joj stigle pidžame umesto haljine - piše u tvitu koji je pokrenuo lavinu komentara.

Ja naručila patike 53 evra, a oni mi poslali neke od 10 i još male. Sreća brzo otvorila i kurir vratio - piše u prvom komentaru, dok je autorka dodala i da u iznosu ispod 15.000 dinara ne može da se prijavi već samo preko advokata privatnom tužbom.

- Baš mi žao trebalo joj dok radi na selu, a dobila keks - napisala je autorka.

Međutim, neki korisnici su dodali i da neka brza pošta ne daje da se paket odmah otvori.

- Koleginica isto tako poručila pa dobila dva krompira - stoji u jednom komentaru, a prenosi Kurir.

Oni upućeniji ponovili su da pre svake onlajn kupovine treba proveriti da li prodavac ima registrovanu firmu, kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti poput žene koja je više od 100 evra umesto telefona platila keks.

- Trgovac koji svoju prodaju obavlja putem interneta u obavezi je da na vidnom i dostupnom mestu naznači: ime i prezime ili poslovno ime, adresu sedišta, kontakt podatke, matični broj (MB), poreski identifikacioni broj (PIB). Ako pružalac usluga navodi cene, one moraju biti jasno i nedvosmisleno naznačene, a posebno mora naznačiti da li su u te cene uključeni troškovi dostave, ostali manipulativni troškovi, porez i drugi troškovi koji na njih utiču - navodi se u Zakonu o elektronskoj trgovini.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading