KOSTA NAPUNIO 14 GODINA, MAJKA NIJE HTELA DA GA VIDI: Evo šta se sve dešavalo ispred klinike

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za čitav današnji dan samo je jedna porodica došla u posetu, ali ne Kosti, već drugom dečaku, koji je na lečenju u istoj zgradi.

KOSTA NAPUNIO 14 GODINA, MAJKA NIJE HTELA DA GA VIDI: Evo šta se sve dešavalo ispred klinike

Foto: Google Maps

Dečak-ubica Kosta Kecmanović danas je napunio 14 godina, a prema našim saznanjima, ni majka Miljana mu nije došla u posetu. Maloletni ubica smešten je na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, a tamo su i na njegov rođendan bile jake mere policijskog obezbeđenja. Za čitav današnji dan samo je jedna porodica došla u posetu, ali ne Kosti, već drugom dečaku, koji je na lečenju u istoj zgradi.

Kao što smo se uverili, danas pored klinike na kojoj je smešten maloletni ubica nije mogla ni muva da proleti bez znanja prisutnih policajaca, koji su bolničku ustanovu obezbeđivali sa četiri vozila.

Foto: Privatna arhiva

Oružje koje je Kosta poneo u školu

Inspektori u civilu i uniformisani policajci obezbeđivali su i juče čitav bolnički krug i sve ulaze. Ove mere uvedene su čim je Kosta prebačen na psihijatrijsko-psihološko veštačenje u ovoj ustanovi. Pored njegove sobe stalno su dvojica inspektora, a zaposleni u bolnici su dobili posebne instrukcije. Posete svim malim bolesnicima se proveravaju, dežurna sestra sprovodi porodice svih bolesnika do soba. Čak je i staklo na vratima u hodniku u kojoj je soba dečaka-ubice zamagljeno da se ne bi videlo kretanje po hodniku. Kao što smo pisali, njemu nisu dozvoljene šetnje van zgrade.

Jedan od policajaca prekontrolisao je i našu ekipu. Dozvoljeno nam je da ostanemo u blizini, uz napomenu da ne očekujemo da će nas pustiti da priđemo bliže zgradi.
- Razumite, takve su mere - naveo je ljubazno, ali odsečno, ovaj inspektor.

Foto: Facebook

Kostine žrtve

Ako se zna da je posle masakra 3. maja u OŠ "Ribnikar", kada je Kosta ubio devet školskih drugova i čuvara, čitava javnost bila šokirana, da su se na društvenim mrežama pojavile pretnje njegovoj porodici i da je neko na vratima njihovog stana ispisao preteću poruku, jasno je da su neophodne posebne mere opreza.

Takođe, na društvenim mrežama pojavile su se i monstruozne poruke podrške ubici i čestitke za rođendan, pa nije bilo isključeno da će se neko od fanova dečaka-monstruma pojaviti pred bolnicom.

Foto: ATA Images

Škola u kojoj su deca i čuvar ubijeni

Da podsetimo, izvori iz istrage ranije su naveli da je dečak-ubica mesec dana planirao zločin. Pretraživao je na internetu čak i zakonske odredbe o krivičnoj odgovornosti maloletnika. U školu je upao s dva očeva pištolja pre nego što napunio 14 godina, kada, prema našem zakonu, počinje krivična odgovornost.

Na pitanje šta ga sada čeka još nema preciznog odgovora. Postoji nekoliko scenarija.
Dragan Vulević, specijalista za socijalno pravo i bivši načelnik odeljenja za nadzorne poslove u oblasti porodično-pravne zaštite u Ministarstvu rada, kazao da je postoje tri mogućnosti.

Republika

Foto: youtube.com/PRVA

Dragan Vulević

- Po završetku medicinskog psihijatrijskog veštačenja stručnjaci će se napismeno izjasniti da li je dečak opasan po sebe i okolinu i da li sugerišu zatvoreni oblik zaštite. Moguće je da predlože otvoreni oblik ili vraćanje u porodicu - rekao je Vulević.

Šokantne čestitke na društvenim mrežama


Dečak-ubica ima fanove na društvenim mrežama, ali uglavnom iz Indije. Reč je o neinformisanim i ne mnogo pametnim tinejdžerima, koji u svojim brojnim objavama iskazuju koliko su neupućeni u slučaj, ali i uporno tvrde da je Kosta nevin, pa idu u krajnost i izmišljaju drugu osobu, koja je počinila masakr pre Kecmanovićevog dolaska u školu.

Takođe, oni su danima odbrojavali sate do Kostinog rođendana, pa su još prekjuče počeli sa čestitkama, govoreći kako ga vole i žele mu da što pre bude slobodan, dok pojedine devojčice govore i da su zaljubljene u ovog masovnog ubicu.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ana Brnabić

Brnabić: Neophodne posebne ustanove

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je da će izmene i dopune zakona omogućiti stvaranje psihijatrijske ustanove za brigu o deci s ispoljenim mentalnim smetnjama i opasnim ponašanjem.

- Predlog zakona dozvoljava na osnovu odluke konzilijuma da se takva deca zadrže radi lečenja i praćenja. Mi nemamo takve psihijatrijske ustanove. Moramo da donesemo ove izmene i dopune zakona da bismo imali takvu ustanovu u koju bismo mogli i K. K. da smestimo - navela je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (12)

Loading
Перагеније

31.07.2023 11:43

Аман, толика полиција - КАКО голорук дечак може да угрози неког, све и да побегне?! Или ту има нечега што још није саопштено?...

Neko...

31.07.2023 12:33

@Перагеније - Pa lud je,sta tu nije jasno...

Sta tu nije jasno

31.07.2023 21:37

@Перагеније - Kad jaganjci utihnu

Vesna

31.07.2023 15:15

Gospođo Kecmanović, vi ste stvarno žena bez srca, Kosta je napravio veliki grijeh ali ipak je vaše djete nosila ste ga 9 mjeseci ispod srca, zagrlite ga i poljubiti barem to možete napraviti kad. već sve drugo niste