PAS U SREMČICI DETETU RASPORIO STOMAK: Jezivi napad životinje, roditelji hitno prevezli mališana u Tiršovu

Autor: Republika/RTS

Hronika

09.07.2023

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorogodišnje dete je u Sremčici napao pas i rasporio mu trbušni zid, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći. Roditelji su dete odmah odvezli u kliniku u Tiršovoj, gde je operisano.

PAS U SREMČICI DETETU RASPORIO STOMAK: Jezivi napad životinje, roditelji hitno prevezli mališana u Tiršovu

Foto: Shutterstock

Napad psa

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

- Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela - rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

- Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Crni

09.07.2023 09:00

Prava kucnih ljubimaca...da da odlicna i fenomenalna ideja dokazana u praksi kao "neprevazidjena". "Ko ne voli zivotinje ne voli ljude ..." pored ostalog kazu branioci prava zivotinja itd, imaju sve karakteristike sekti. Samo glup veoma ostrascen, placen covek tako nesto moze da potencira jer nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim. Samo jos nisam shvatio kako ce im se objasniti kakve su obaveze i kako da se ponasaju kako ljubimci a mnogo vise vazi za vlasnike. U ovom slucaju me zanima da li ce i kako vlasnik odgovarati za pokusaj zverskog ubistva. Pretpostavljam da ce se opet razna udruzenja aktivirati kao ili bas po komandi da zastite ljubimca i vlasnika sto opet upucuje na gore navedeno za rad sekti.