UHAPŠEN DIREKTOR U ŠAPCU! Utajio preko 100 miliona dinara poreza, prodavao polovne automobile

Autor:

Hronika

22.06.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sprovedenen naležnom tužilaštvu

UHAPŠEN DIREKTOR U ŠAPCU! Utajio preko 100 miliona dinara poreza, prodavao polovne automobile

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, uhapšen je osnivač i direktor privrednog društva iz Gornje Vranjske, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i poreska prevara, u vezi sa porezom na dodatu vrednost, čime je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od preko 100 miliona dinara.

Osumnjičeni, u periodu od 1. do 28. februara 2022. godine, prilikom prodaje polovnih automobila, preko firme čiji je zakonski zastupnik, nije obračunavao, a kasnije ni prijavio porez na dodatu vrednost u iznosu od 18.371.800,51 dinara, saopštila je Poreska uprava. 

On, takođe, nije izvršio ni popis gotovine na dan 31.12.2021. i 31.12.2022. godine, čime se utvrđeni manjak tretira kao iznos koji je zadržao za lične potrebe, na šta je imao obavezu da obračuna i uplati porez na prihod od kapitala u ukupnom iznosu od 58.066.037,87 dinara.

Uhapšeni, u zakonski propisanom roku, Agenciji za zaštitu životne sredine nije dostavio Izveštaj o količini i vrsti uvezenih proizvoda koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, čime je u potpunosti izbegao plaćanje poreskih dažbina za 2021. i 2022. godinu u ukupnom iznosu od 23.617.451,96 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sprovedenen naležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading