IZVADIO PIŠTOLJ I POČEO DA PUCA U MOG BRATA! Otac i brat svedočili na suđenju za svirepo ubistvo Luke Žižića

Autor:

Hronika

12.06.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U potresnom svedočenju pred Višim sudom u Beogradu, Milovan Žižić otac ubijenog Luke Žižića danas je rekao da je njegov sin ubijen samo iz mržnje koja datira skoro od pre 20 godina. Otkrio je imena nalogodavaca, za koje je kako pouzdabo saznaje Republika, u istrazi kazao da su bili navijači Partizana i da je jednog od njih Luka prebio kao Zvezdaš.

IZVADIO PIŠTOLJ I POČEO DA PUCA U MOG BRATA! Otac i brat svedočili na suđenju za svirepo ubistvo Luke Žižića

Foto: Republika.rs

- Moj sin Luka Žižić je ubijen iz patološke mržnje. Do tih saznanja Milovan je došao privatnom istragom koju je paralelno vodio sa istražnim organima. 

- Moj Luka nije imao dodira sa kriminalom - rekao je Milovan Žižić.

Na suđenju Stefanu Milašinoviću, optuženom za teško ubistvo Luke Žižića 28. aprila u njegovom kafiću " Ritual" u "44. bloku" na Novom Beogradu, Milašinović je priznao zločin.

Međutim, negirao je da je doveo u opasnost druge prisitne u kafiću.

- Ja  jesam upokojio Luku Žižića. Sada mi je žao što sam to uradio i kajem se zbog toga - rekao je Milašinović.

- Ali, nisam tad ugrozio druge ljude, jer pre nogo što sam pucao, oni su videli pištolj i sageli se, a ja sam prišao dovoljno blizu i pucao samo u njega - rekao je ubica.

On je kazao da ne poznaje Jovana Ugrenovića, koji je optužen da mu je pomogao posle ubistva jer mu je obezbedio utočište.

I Jovan Ugrenović je u sudu negirao krivicu i rekao da ne zna ni oštećenog ni okrivljenog.

- Nisam znao da je ovaj Stefan počinio krivično delo - kazao je Ugrenović izmedju ostalog.

Na suđenju su saslušana i tri prijatelja Luke Žižića sa kojima je te večeri sedeo za stolom u kafiću Lazar Mandić, Aleksandar Maršulović i Nikola Radaković, dok je rodjeni brat Luke Žižića radio u šanku. Svi su isto opisali događaj kako je čovek u radničkom odelu ušao, išao u toalet, otišao, a onda se vratio i pucao u Luku sa dva metra udaljenosti. Kazali su da su svi bili ugroženi, jer su sedeli na malom prostoru oko stola, skučeni na oko pola metra razdaljine i da su im meci proletali pored glava. Svi su Stefana Milašinovića prepoznali kao napadača, koji je tada imao bradu i dužu kosu nego sada.

Aleksandar Maršulović je rekao da je Nikola pokušao da savlada napadača i da su se ostali priključili i uzeli mu pištolj:

- Malo smo ga udarali i savladali. Pitao sam ga što si to uradio, a on je ćutao. Pre toga je vikao "nemojte me, nemojte me". Otišli smo do Luke, on je iskoristio tu priliku, pobegao i skrivao se u nekom žbunju. Pre pucanja u Luku ništa nije rekao.

Milašinović je pitao svedoka, kada je to rekao, "nemojte, nemojte", a Maršulović je ljutito uzvratio rečima: "A to te boli? Pa kad si kukao".

- Samo istina treba - odgovorio je Milašinović i nasmejao mu se u lice.

Svedoci su ispričali da je Luka bio okrenut ka ulazu i da je verovatno video pištolj, jer je skočio i prevrnuo sto, da je napadač ispalio rafal u njega, da su ga oborili i otimali se oko pištolja i kasnije videli da je ispražnjen.

Vukan Žižić, brat ubijenog Luke pred sudom je kazao da je Luka za ubicu kazao da izgleda kao dušmanin kada je dolazio u izvidnicu kod njih, molivši za toalet.

- Kada je taj otišao nije se zahvali i Luka je rekao: "Da imam dušmanina, od ovog bih odmah zalegao, kako izgleda". Taj čovek se brzo vratio, izvadio pištolj i počeo da puca u mog brata. Istrčao sam iz šanka i udario ga po vratu, ispao mu je pištolj i maska sa lica. Nikola i ja smo ga udarali. Video sam kod Luke lokvu krvi  i prišao mu, a napadač je tada uspeo da pobegne - ispričao je Vukan sa knedlom u grlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading