JEZIVO SVEDOČENJE SPASOJEVIĆA O VOĐAMA KLANA: U kuću smrti hteli da smeste ŽENU -poslali bi je u banju dok nekog ubijaju tamo!

Autor:

Hronika

15.05.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

JEZIVO SVEDOČENJE SPASOJEVIĆA O VOĐAMA KLANA: U kuću smrti hteli da smeste ŽENU -poslali bi je u banju dok nekog ubijaju tamo!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje ozloglašenom klanu koji broji više od 30 članova, pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Klan se tereti za sedam monstruoznih ubistava, silovanje, otmicu, kao i posredovanje i stavljanje u nelegalni promet oružje, te šverc droge.

Svoja saznanja o izvršenim zlodelima kroz odgovore na pitanja odbrane govoriće Nikola Spasojević jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Pred sudom su već iskaze dali i odgovarali Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. 

Osim njih trojice svi optuženi su negirali krivicu.

Nakon Marka Miljkovića koji je prvi danas ispitivao kuma, Spasojević je odgovarao na pitanja Nebojše Jankovića, a potom i Vlade Draganića, vlasnika kuće smrti u Ritopeku.

On je na početku ispitivao Spasojevića da li je nekretninu on prodao klanu ili je ustupio?

- Oni su bili korisnici, to znam pošto su meni Veljko i Marko nudili kuću posle ubistva Mihajlovića da živim sa majkom, i da je, kad im zatreba na nekoliko dana pošalju u neku banju, da joj plate da odmori - svedoči Spasojević Nikola.

Draganić je tražio i odgovor na pitanje da li je on bio član navijačke grupe iz Principa.

Spale odgovara: "Bio si član kriminalne grupe".

"Rekao si da ja treba da čuvam Mihajlovića", nastavlja  Draganić da predočava zapisnik saslušanja Spasojevića pitajući ga u kom momentu se on tu pojavljuje i je li sastančio sa njima.

- Ne znam u kom momentu, ali sudija on jeste bio prisutan i učestvovao u tome - ističe Spale. 

Draganić kao i njegoovi prethodnici ispituje Spasojevića kako je ko od članova klana bio obučen i da li su imali kape i naočare za sunce. 

- Mi nismo išli na piknik nego smo ubijali ljude i zato nisam gledao kako je ko obučen i zapažao modne detalje.

Draganića zanima i je li bio Spale umoran kad je došao u kuću na dan ubistva Mihajlovića.

- Da bio sam totalno raspoložen - kaže Spale i dodaje: "Naravno da se šalim".

U nastavku glavnog pretresa, u toku četiri dana ove sednice trebalo bi da za govornicu stane i žrtva klana iz okoline Požarevca kojeg su prema optužnici, pripadnici klana mučili i silovali u bunkeru stadiona FK Partizan , gde je bila baza zločinačkog udruženja koje je funkcionisalo pod paravanom navijačke grupe.  

Na dosadašnjim ročištima sudsko veće kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević prikazalo je mnoštvo fotografija iz kuće smrti u Ritopeku gde su žrve, prema optužnici TOK mučene, ubijene sekirom ili upucane, pa samlevene, kao i fotografije sa Dunava gde su prosipani ostaci samlevenih žrtava. 

Takođe, viđene su i fotografije raznih automobila korišćenih za otmice i prevoz oružja i droge, kao i kuće u Surduku koju je klan koristio i u čijem dvorištu su na lomači Belivuk i Miljković zapalili ubijenog Gorana Mihajlovića. 

Dosadašnje suđenje obeležilo je provociranje svedoka okrivljenih od strane okrivljenih, najviše Marka Miljkovića koji im je u više navrata i zapretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading