NOVINARE NIKO NE SME DA VREĐA I BIJE: Tužilaštvo oštro zapretilo nasilnicima

Autor:

Hronika

02.05.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ističu da se neće tolerisati bilo kakvi napadi na novinare i da će učinioci krivičnih dela koja ugrožavaju njihov rad odgovarati pred zakonom.

NOVINARE NIKO NE SME DA VREĐA I BIJE: Tužilaštvo oštro zapretilo nasilnicima

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nenad Stefanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom napada na novinare, pošto su se u toku prvomajskih praznika desila dva napada na novinarske ekipe. Iz ove institucije ističu da se neće tolerisati bilo kakvi napadi na novinare i da će učinioci krivičnih dela koja ugrožavaju njihov rad biti krivično gonjeni i procesuirani u skladu sa zakonom.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Nikola Mutić

Iz Višeg javnog tužilaštva zapretili svima koji se odvaže da napadnu novinare

- Kontakt tacka VJT za napade na novinare 24/7 prati ovakve slučajeve i u saradnji sa policijom i osnovnim javnim tužilaštvima stara se da ucinioci krivičnih dela budu otkriveni i privedeni pravdi u najkraćem mogućem roku-  poručuju iz VJT. 

 Podsetimo, na Adi ciganliji je napadnuta je ekipa Prva TV, čiju ekipu je tokom snimanja priloga  najpre vređao N. J. (21), a potom im prišao i pokušao da ih ubode viljuškom za roštilj. Policija je vrlo brzo uhapsila napadača kojem je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Istog popodneva u Zemunu se desio napad na ekipu RTS koja je u Prvomajskoj ulici pravila anketu povodom Praznika rada. Njih je tada počela da vređa jedna muška osoba. On je ekipi pretio rečima: "Razbiću vam glave", a potom je snimatelju oštetio kameru.
Policija je uspela da identtifikuje napadača i tvrdila da se radi o S. S. (34). koji je juče uhapšen. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading