KAKO JE "PALO" DŽONIJEVIH 12 KILA: Kokain vredan pola miliona evra u paketima sa natpisom Kocka je bačena prodavali za "vračarsku grupu"

Autor:

Hronika

28.04.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kriminalnu grupu kojom rukovode" kavčani" , odnosno "vračarci" Nikole Džonija Vušovića, drogu prodaje veliki broj Lazarevčana, Kraljevčana i dilera iz Valjeva.

KAKO JE "PALO" DŽONIJEVIH 12 KILA: Kokain vredan pola miliona evra  u paketima sa natpisom Kocka je bačena prodavali za "vračarsku grupu"

Foto: Privatna arhiva, MUP

Džoni sa Vračara i zaplena kokaina

Lazarevčanin M. Ž. (31) sa nadimkom Divljak i Beograđanin N. M. (39) uhapšeni su juče u Beogradu sa 12 kilograma čistog kokaina koji vredi oko pola miliona evra.

U pitanju je rekordna zaplena opasnog belog paraha, koju je policija otkrila mimo graničnih prelaza. Preradom i razblaživanjem ova količina droge može da košta i 12 puta više. Kokain, dileri mešaju sa mnogobrojnim susptancama, psihoaktivnim lekovima, ali i belim lekovima u prahu i onda ga prodaje na ulici, a gram u Beogradu košta između 50 i 150 evra. 

U brižljivo izvedenoj akciji Pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalisticke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, krijumčari su uhvaćeni sa upakovanih 12 paketa i to na samoj primopredaji i nije im bilo mrdanja. Uhapšeni su, prema informacijma do kojih su došli istražni organi, deo organizovane kriminalne grupe kojom rukovode "vračarci", odnosno "kavački klan" koji uglavnom i snabdeva drogom "vojnike" Nikole Džonija Vušovića. Sa Lazarevčanima, narkoticima trguju Kraljevčani i dileri iz Valjeva.

M. Ž. je prema navodima iz Udruženja građana "Sveti Sava", koje intezivno radi na raskrinkavanju dilera i zalaže se da se u Lazarevcu kao leglu narkomanije vrati pojačana kontrola, otkrivaju da je uhapšeni diler poznat meštanima kao diler kokaina. 

- Divljak već duže diluje kokain i ima saradnike po kafićima po Lazarevcu i okolini, a i sam je snabdevao goste kafića u kojima je radio kao konobar - rekao je potpredsednik udruženja za Republiku.    

Republika

Foto: Facebook

M. Ž. uhapšen prilikom primopredaje kokaina

Osumnjičenima je odredeno zadržavanje do 48 sati i uskoro će biti saslušani. 
Kako je saopštio MUP, M. Ž. i N. M. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koju su našli u dva vozila u Zemunu, koja su uhapšeni vozili. 

- Sumnja se da su se, dvojica osumnjičenih, po prethodnom dogovoru našla u jednoj ulici u Zemunu. M. Ž. je na primopredaju došao "golfom" i nakon što je predao N. M. četiri kilograma kokaina i uzeo novac, izleteli su inspektori kriminalističke policije i uhapsili ih na delu - navodi dobro obavešten izvor iz istrage.

Foto: MUP Srbije

Kokain zaplenjen u Zemunu

Prema njegovim recima dvojica osumnjičenih bili su potpuno zatečeni i nisu pružali otpor.

- Bukvalno nisu znali šta ih je snašlo. Samo su stavili ruke na leđa nakon čega su im stavljene lisice. U torbi koju je N. M. imao kod sebe pronađeno je četiri kilograma belog praha, a detaljnim pretresom automobila kojim je upravljao M. Ž., pronađeno je još osam kilograma kokaina - napominje on.

Republika

Foto: MUP Srbije

Zaplenjeni kokain

Istice kako su oba osumnjičena praćena danima i kako je akcija detaljno pripremana.

- Nije smelo ništa da se prepusti slučaju kako bi se dileri uhapsili na delu. Droga je nakon akcije zaplenjena i odvezena u jedan policijski depo nakon čega će biti uništena u skladu sa propisima. Automobil kojim je upravljao M. Ž. odvežen je na detaljan pretres kako bi se utvrdilo da li je korišćen u još nekim krivičnim delima - kaže on.

U automobilu je pronađena i jedna palica, a na paketima kokaina pisalo je "Alea iacta est", što u prevodu znači "Kocka je bačena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading