FIZIČKI NASRNUO NA POLICAJCE NA ZVEZDARI: Jednog udario u grudi, drugog šutnuo - razlog je bizaran!

Autor:

Hronika

02.05.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer je nakon napada na Zvezdari pokušao da pobegne, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

FIZIČKI NASRNUO NA POLICAJCE NA ZVEZDARI: Jednog udario u grudi, drugog šutnuo - razlog je bizaran!

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Policija sankcionisala nasilje

Policija na Zvezdari uhapsila je B. G. (16) zbog sumnje da je juče napao i udario dvojicu policajaca, saznaju beogradski mediji.

Prema prvim informacjama, on je to uradio jer su mu pripadnici MUP-a tražili da im pokaže dokumenta, piše Telegraf.

Naime, tinejdžer je jednog policajca udario u grudi, a drugog šutnuo u nogu.  Zatim, je pokušao da pobegne, ali su ga sustigli i uhapsili.

Policajcima su konstatovane lake telesne povrede u KBC Zvezdara, a B. G. će odgovarati za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Da pojasnimo, Krivični zakonik Republike Srbije propisuje, u čl. 323. Zakonika, krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osnovni oblik krivičnog dela čini lice koje napadne ili preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su kvalifikovani oblici propisani u slučaju nastupanja posledice u vidu lakih ili teških telesnih povreda, ili se preti upotrebom oružja.

Potrebno je napomenuti, da policijski službenici kao objekti radnje izvršenja krivičnog dela, mogu pretrpeti povrede i prilikom činjenja dela iz čl. 322. Krivičnog zakonika, pri čemu u odnosu na težu posledicu postoji nehat učinioca a ne umišljaj. To se odnosi i na krivično delo iz čl. 23. Zakona o javnom redu i miru.

Napadom na policijskog službenika mogu se ugroziti ili povrediti njegova lična i imovinska prava. Sledom iznetog, može doći do prouzrokovanja fizičkih bolova, duševnih bolova zbog umanjenja opšte životne aktivnosti, naruženosti i slično, a i straha. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading