REKAO JE "DIGNITE ME" I PREMINUO! Crni detalji pogibije u Nišu: PROŠAO TRI RATIŠTA, STRADAO POSLE KOBNOG SKOKA PARAGLAJDEROM

Autor:

Hronika

22.04.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do tragedije je došlo, prema nezvaničnim informacijama, zbog gužvanja levog dela krila padobrana, usled čega se Miroljub survao u krš atara sela Koritnjak.

REKAO JE "DIGNITE ME" I PREMINUO! Crni detalji pogibije u Nišu: PROŠAO TRI RATIŠTA, STRADAO POSLE KOBNOG SKOKA PARAGLAJDEROM

Foto: Facebook

Ratni veteran Miroljub Janićijević (53) poginuo je juče oko 14.30 prilikom leta paraglajderom. Do tragedije je došlo, prema nezvaničnim informacijama, zbog kvara levog krila padobrana, usled čega se letilica survala u krš atara sela Koritnjak. 

Za Republiku je prijatelj nastradalog Miroljuba opisao kako je došlo do pogibije.

- Kako su nam rekli, levi deo krila se u trenutku letenja zatvorio, što je poremetilo smer padobrana. Usled toga je, verovatno, paraglajder i pao. Sa Miroljubom u trenutku pada bila su dva drugara iz policije i vojske koji su leteli sa njim. Nakon što se survao u krš Janićijević je povredio kičmu, i davao je znake života petneastak minuta. Kada su drugari stigli do njega rekao je samo "Dignite me"... a potom preminuo - ispričao je za Republiku prijatelj nastradalog.

PROŠAO TRI RATIŠTA

Kolege iz 63. padobranske za Miroljuba imaju samo reči hvale i sa ponosom ističu što je bio deo njihove jedinice. Kako kažu, posebno je istaći da se njihov kolega dokazao nebrojano puta u zahtevnim skokovima u ratnim zonama od Slovenije, Bosne i Hercegovine i Kosmeta.

- Od kada sam došao u jedinicu 1992. godine za Miroljuba su govorili da je on bio najbolji vojni i civilni instruktor paraglajdinga u Srbiji, tada u Jugoslaviji. On je bio jedini koji je mogao da se pohvali sa 6.500 skokova, što retko ko može da izvede. Miroljub je najbolji od svih, bilo u ratu ili mirnodobskim skokovima. Njegovo iskustvo posebno je bilo vidno na ratištima od Slovenije 1991.godine, Bosne i Hercegovine 1995, a takođe i Kosova i Metohije 1999. godine. Ostajemo da ga pamtimo kao čoveka koji je bio dušom i srcem iskreni sportista, profesionalac - kazao je za Republiku kolega nastradalog paraglajdiste.

Miroljubov komšija i pukovnik u penziji Momčilo Jović ispričao je za naš portal po čemu će pamtiti svog dugogodišnjeg komšiju.

- Miroljuba poznajem od 2004. godine, a isti dan uselili smo se u zgradu koju je vojska izgradila. Kada kog bi ga sreo uvek je bio vedar, nasmejan, pun životne energije. Bio je i porodično orijentisan i nikako nije skrajnuo, odškolovao je sina Miloša, poslao ga na fakultet, bio mu podrška do zadnjeg dana. Učestvovao je u svim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, a svoju hrabrost dokazao je maestralnim skokovima u vojnoj zoni. Srbija je izgubila jednog od najboljih padobranaca, ali ostaje sećanje na uspehe ovog mladog čoveka - rekao je pukovnik Jović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading