Opljačkao, pa zadavio staricu zbog nakita i para! Ovo je uhapšeni muškarac za kojim se tri godine tragalo zbog BEKSTVA IZ ZABELE! (FOTO)

Autor:

Hronika

20.04.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

B.D. je osuđen za ubistvo i odslužio je većinu izrečene kazne te je bio u poluotvorenom zatvorskom odeljenju.

Opljačkao, pa zadavio staricu zbog nakita i para! Ovo je uhapšeni muškarac za kojim se tri godine tragalo zbog BEKSTVA IZ ZABELE! (FOTO)

Foto: Shutterstock

B. D. (34), za kojim je 2020. godine raspisana poternica zbog udaljavanja iz KPZ Zabela, uhapšen je juče u Beogradu, a prema saznanjima Kurira on je zatvorsku kaznu izdržavao zbog ubistva starije žene 2008. godine u Krnjači.

 

 

- Telo N. M. (77), koja je živela sama u kući, na leto 2008. godine našle su komšije, a kao motiv ubistva navedeno je koristoljublje. Obdukcijom je ustanovljeno da je žena pretučena metalnom šipkom, pa zadavljena - navodilo se tada u izveštaju policije.

Naime, napadači B. N. i M. S. su tada s kapuljačama i rukavicama, oblepili prozor trakom za pakete. Prozor su razbili pajserom, povukli ručicu, otvorili i ušli u kuću. N. M. ih je čula, počela da vrišti, a oni su je udarali šipkom. Mučili su je da bi im rekla gde su novac i nakit.

- Iz kuće su uzeli za sada neutvrđenu sumu novca, nakit i torbe u kojima je bila garderoba. Pobegli su "jugom" osumnjičenog M. S., koji je on, kako je ustanovljeno, posle zločina prodao - saopštila je policija.

B.D. je osuđen za ubistvo i odslužio je većinu izrečene kazne te je bio u poluotvorenom zatvorskom odeljenju, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija  objašnjavaju da se ova radnja ne smatra bekstvom već udaljavanjem iz pritvorske jedinice.

- Osuđenik B.D. se nalazio u poluotvorenom odeljenju zavoda kada se 16.11. 2020. godine udaljio tako da nije reč o bekstvu. Polotvoreno odeljenje zavoda je deo ustanove koje po zakonu ne može da ima fizičko-tehničke prepreke (visoke spoljne zidove, karaule, KD vrata…) koje postoje u zatvorenom delu za sprečavanje bekstva. Zbog toga i ne može da se govori o bekstvu, već isključivo o udaljenju osuđenika - navode i dodaju:

- U poluotvorenom delu zavoda se nalaze osuđena lica koja, u skladu sa zakonom, imaju pogodnosti poput slobodnog izlaska u grad, posete porodicama i srodnicima za vikend, zatim posete porodicama u vreme praznika, omogućeno im je da koriste nagradna odsustva zbog dobrog vladanja koje su pokazali tokom izdržavanja zatvorske kazne. Kao što je i zakonom predviđeno u poluotvorenom delu zavoda se nalaze osuđenici koji su odslužili više od jedne četvrtine kazne i koji su napredovali u pogledu ostvarivanja programa postupanja. Kako bi javnost bila ispravno obaveštena, kazneno-popravne ustanove imaju zatvoreno, otvoreno i poluotvoreno odeljenje.


- Naglašavamo da osuđenik B.D. nijednom nije zloupotrebio pogodnost ili prekršio pravila Kućnog reda ustanove. Lice se sada nalazi u zatvorenom delu zavoda i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak - naveli su iz UIKS.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading