JEZIVO NASILJE U OBRENOVCU: Pijan napao brata, pa potegao i oštricu!

Autor:

Hronika

25.03.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Posvađao se pijan sa bratom, pa ga izbo po rukama i leđima.

JEZIVO NASILJE U OBRENOVCU: Pijan napao brata, pa potegao i oštricu!

Foto: ST/P. DIVAC

Policija vrši uviđaj

Danas u jutarnjim časovima u Obrenovcu, u Ulici Đačkog bataljona u stanu, M. Đ. (53) je u pijanom stanju posle verbalne svađe sa bratom M. Đ. (56)  istog oštrim predmetom napao i povredio.

Kako se saznaje tom prilikom, naneo mu je povrede u predelu ruku i leđa, te mu je lekarska pomoć ukazana u Urgentnom centru, dok M. Đ. ima povrede glave, a lekarska pomoć mu je ukazana od strane Hitne službe doma zdravlja Obrenovac, piše Telegraf.

Policijski sluzbenici Policijske stanice Obrenovac uhapsili su M. Đ. u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Obrenovcu, odredili zadržavanje do 48 sati, i napisali prijavu za Nasilje u porodici.

Da  pojasnimo, nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. To je ponašanje kojim član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog ili drugih članova porodice. Svako ima pravo na zaštitu od nasilja u porodici, u skladu sa zakonom.

Nasiljem u porodici se smatra nanošenje ili pokušaj nanošenja telesne povrede, izazivanje straha pretnjom ubistva ili nanošenja telesne povrede članu porodice ili njemu bliskom licu, prisiljavanje na seksualni odnos, navođenje na seksualni odnos ili navođenje na seksualni odnos sa licem koje nije navršilo 14. godina života ili nemoćnim licem, ograničavanje slobode kretanja ili komuniciranja sa trećim licima, vređanje, kao i svako drugo drsko, bezobrazno i zlonamerno ponašanje.

Poslove zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva obavlja Centar za socijalni rad. Postupak u sporu pokreće se tužbom, koju mogu podneti: član porodice prema kome je nasilje izvršeno, njegov zakonski zastupnik, javni tužilac i organ starateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading