Sumnjamo da su ih talasi i Košava odneli predaleko: "Mogu ih naći samo iz vazduha ili iz reke, mi sa obale smo nemoćni"

Autor:

Hronika

20.03.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intezivna potraga policije, porodica i prijatelja nestalih i dobrovoljaca ne jenjava, ali strašna slutnja da su se utopili u nabujalom Dunavu su sve izvesnije.

Sumnjamo da su ih talasi i Košava odneli predaleko: "Mogu ih naći samo iz vazduha ili iz reke, mi sa obale smo nemoćni"

Foto: Facebook, Nemanja Pančić

Mane Knežević,, Miloš Marković, Milan Nikolić, Nenad Trivković

Rečna policija na Dunavu  tragu u punom kapacitetu za Nenadom Trivkovićem, Milošem Markovićem i Milanom Nikolićem koji su se u subotu prevrnuli iz čamca u Dunav pri povratku sa roštiljanja na Beloj steni. 

Foto: Facebook/Mane Knezevic

Mane Knežević se spasio

Njihov četvrti prijatelj Mane Knežević uspeo je da se spase, a iako nije ozleđen, psihički je u veoma lošem stanju posle nesreće jer i sam sluti na najtužniji ishod. 

Dobrovoljna vatragosna društva takođe su se uključila u potragu, ali smatraju da su minimalne šanse da se nestali muškarci pronađu u priobalju jer veruju da ih je daleko odneo nabujali Dunav.

- Sve je u rukama rečne policije koja sa više čamaca traži nestale muškarce, kao i drugih ljudi, prijatelja i porodica nestalih koji su na reci i odatle vrše pretragu. Značajnu pomoć bi im pružili ljudi iz helikoptera ili dronovi jer je iz vazduha i ptičije perspektive širi pregled. Nama je skučen prostor za manevar je je nadmorska visina Dunava viskoka jer iznosi 71, 5 centimetara. Mnogo se izlio Dunav, na nekim mestima i do 150 metara -  rekao je jedan iskusni dobrovoljac za Republiku. 

On ističe da niko još nije spreman da glasno kaže ono što je najizvesnije da su se nestali verovatno udavili u Dunavu jer su dvojica prijatelja pokušavali da spase i trećeg koji je neplivač, ali da ih je reka usled talasa i Košave savladala  i odnela daleko nizvodno.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading