KRVAVI RAT U NAJAVI, SPREMA SE OSVETA ZA UBISTVO ESKOBARA: Objavljena zloslutna čitulja vođi nikšićkog klana, jedno ime je ključno!

Autor:

Hronika

13.03.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Ranka Radoševića zvanog Eskobar, označenog kao šefa nikšićkog kriminalnog klana, po svemu sudeći neće proći bez osvete.

KRVAVI RAT U NAJAVI, SPREMA SE OSVETA ZA UBISTVO ESKOBARA: Objavljena zloslutna čitulja vođi nikšićkog klana, jedno ime je ključno!

Foto: MUP/printscreen

Na ovaj zaključak upućuju čitulja koju je objavio Alen Kurina, označen kao vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova u Vojvodini.

- Ranja, brate moj, krivo mi je što ode na tako jeftin način, ali budi spokojan, ne brini. Večna ti slava - naveo je on u čitulji i praktično najavio osvetu za likvidaciju u Rušnju.

Inače, za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića“Kaskada“.

Republika

Foto: St/N. Pančić, MUP

 

Sa Filipom Vilotijevićem u automobilu je bio je i Alen Kurina, ali je preživeo sačekušu. U to vreme bio je vlasnik kafića „Fratelo Mio“ u centru Subotice i postojale su sumnje da su smrtonosni rafali bili namenjeni upravo njemu.

Foto: Privatna arhiva

Alen Kurina

Pre samo tri meseca Alen Kurina je pušten iz zatvora, posle 27 dana u pritvoru, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Mirka Miličevića, zvanog Hajčar.

Hajčar je ubijen je 1. jula u 22.19 časova u blizini svoje kuće u subotičkom naselju „Novi grad“.

On se vraćao iz grada na motoru i na njega je pucala osoba koja je takođe vozila motor. Zazvonio mu je telefon zbog čega nije mogao brzo da reaguje na prve pucnje.

Republika

Foto: MUP/printscreen

 

Prema nezvaničnim informacijama i ubica je bio na motoru, a kada je Hajčar uspeo da se zaustavi, siđe sa motora i potrči, ubica je ispalio još dva metka i pobegne sa mesta zločina.

Alen Kurina poslednji put se pominjao u vezi ubistvu od 25. aprila 2019. godine u Vrdniku.

Naime, tada je u brvnari ubijen Nemanja Grčić (37), koji je bio jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine.

Grčić je osudivan zbog prodaje heroina i krade vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading