TRAŽE SE KRIVCI ZA SMRT TRI MLADE ŽENE: Doktorka Jović otišla kod zubara, a vratili je kući u kovčegu

Autor:

Hronika

06.03.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo sedam dana tri mlada ženska života ugašena zato što na vreme lekari nisu prepoznali problem, te da je sepsa dovela do smrtnog ishoda u sva tri slučaja.

TRAŽE SE KRIVCI ZA SMRT TRI MLADE ŽENE: Doktorka Jović otišla kod zubara, a vratili je kući u kovčegu

Foto: Facebook/Printscreen

Srbija je definitivno u šoku zbog ove činjenice i strašno žali zbog smrti doktorke i majke devojčice, Aleksandre Jović(35) iz Lebana, koja je otišla kod zubara, a završila u Urgentnom u Nišu, kao i Isidore Puzović(25) iz Užica koja je premula u šestom mesecu trudnoće jer lekari nisu na vreme utvrdili da joj je uginuo plod. N

išta manji šok nije i to što je porodilja Bojane Sarić(35) iz Aranđelovca  umrla samo nedelju dana pošto je rodila bebu jer joj je u stomaku ostala posteljica. U sva tri slučaja traže se krivci kako više ne bi niko doživeo njihovu sudbinu.

Očekuju se zvanične informacije o svakom slučaju ponasob. 

Foto: Facebook/Printscreen

Preminula dr Aleksandra Jović sa suprugom

Porodica Aleksandre Jović koja je radila kao lekar hitne pomoći Doma zdravlja u Lebanima, sprema njenu sahranu zakazanu za sutra i čekaju odgovor na pitanje koji lekar je kriv za njenu smrt. 

Kada budemo znali rezultate obdukcije znaćemo i ko je pogrešio i čijom krivicom naše Ane više nema - rekla je Jovana, sestra preminule doktorke. 

Prema dosadašnjim saznanjima doktorka se nekoliko dana žalila na tegobe, ali su je tek kada joj je pozlilo lekari iz Leskovca prebacili na Kliniku za anesteziju i reanimaciju u Nišu, gde je i preminula.

Njena sestra pojašnjava da je porodici nejasno i nepojmljivo da se njeno stanje rapidno pogoršalo iako je bila u rukama lekara u Leskovcu.

- Mi do danas imamo samo nagađanja da li joj se javio otok od alergije koju je imala prethodno ili od zuba koji je je bio pod otokom tog jutra. Ne znamo zašto je iz Leskovca poslata za Niš i šta se desilo na putu od Leskovca do Niša da se njoj toliko stanje pogorša i da je bez znakova života prime u Urgentni centar. Nepojmljivo nam je sve to i muči nas šta se desilo u Leskovcu - priča neutešna sestra i pojašnjava da je Sanja tražila pomoć zubara zbog otoka koji se spuštao ka vratu. 

- Tog jutra je otišla kod zubara i on je uputio da snimi zub zbog otoka koji je počeo da se širi ka vratu. Mesecima unazad je imala alergiju koja se povremeno javljala kao koprivnjača po licu i rukama i ne znamo da li to dvoje ima veze. Javila nam je da je voze u Urgentni centar u Leskovac jer moraju da joj dreniraju zub. Tamo su je pregledali ORL hirurg, internista i maksilofacijalni hirurg i zašto nisu ništa uradili u Leskovcu nije nikome jasno - kroz suze priča neutešna Jovana.

Foto: printscreen

Preminula trudnica iz Užica Isidora Puzović

I porodica 3. marta premunle trudnice Isidore Puzović, koja je u jako lošem stanju 2. marta primljena na Ginekološko odeljenje u Užicu sa povišenom temperaturom i žaleći se na mučninu, čeka rezultat obdukcije. Utvrđeno je da je nesrećna žena nosila mrtav plod više dana, čime je došlo do sepse, ali se zvaničan podatak tek očekuje.

U istom položaju da lekare pozivaju na odgovornost, su i članovi porodice porodilje Bojane Sarić koja je preminula osam dana pošto je rodila drugo dete u bolnici u Aranđelovcu gde su prema osnovanoj pretpostavci, akušeri "zaboravili" da izvade posteljicu.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading