PREPOZNAJETE LI SVOJ AUTO? Evo kako su Beograđani jurcali ulicama, KAMERE SVE SNIMILE (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

01.03.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza

PREPOZNAJETE LI SVOJ AUTO? Evo kako su Beograđani jurcali ulicama, KAMERE SVE SNIMILE (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Neopreznog vozača snimila kamera

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilјu povećanja bezbednosti pešaka, od decembra prošle godine vrše pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Foto: MUP Srbije

 

Do sada je otkriveno 10.740 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci. Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima. 

Foto: MUP Srbije

 

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavlјanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavlјanjem poziva vlasnicima vozila.

Foto: MUP Srbije

 

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz. 

Foto: MUP Srbije

 

Istovremeno, apelujemo na pešake da kolovoz prelaze isklјučivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uklјučujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidlјivosti doprinesu svojoj uočlјivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading