SLIKE ZGARIŠTA GDE JE ZAPALJENA GOKSIJEVA GARDEROBA: Lalić opisuje šta je na fotografijama kuće smrti

Autor:

Hronika

21.02.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

SLIKE ZGARIŠTA GDE JE ZAPALJENA GOKSIJEVA GARDEROBA: Lalić opisuje šta je na fotografijama kuće smrti

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić o zločinima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

- Na policama je stajala kutija sa rukavicama za prikrivanje tragova, kao i radne rukavice. na vratima frižidera ogu biti tragovi krvi, ako je neko neoptrezno otvarao vrata posle zločina. U frižideru je stajala voda i sokovi - izjavljuje Lalić. 

Potom se prikazuje sto u garaži, pa slede slike dvorišta. Vidi se septička jama. 

- Miloš je otprilike tu udario Lazara Vukićevića, to je bio prvi kontakt - rekao je Lalić, pa nastavio da pojašnjava.

-Ovo su stepenice koje vode gore, evo je policijska stop palica - kazuje on i dodaje: 

- Evo ga kotao , ne sećam da smo ga palili, a grejali smo se na klimu. Vidi se zgrašte prečnika dva metra.

Sudija prezentuje kuću u Ritopeku sa svih strana i pomoćne objekte na tom imanju. Viodi se i zgarište  na kojem su prema rečima Srđana Lalića zapaljene stvari Gorana Veličkovića.

Sudija kaže da sada prikazuju dvorišni toalet, a Lalić kaže da je mislio da je to sušara zbog malih dimenzija. U dvorištu su pronađeni sekira, ašov, roštilj,  Vidi se i bunar, veš mašina i razne stvari.

Prelazi se na novi set fotografija, a Marko Miljković piše neprestano smernice za ispitivanje Lalića kada mu sudija bude dala reč.  

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading