BLISKI SARADNIK "ŠKALJARACA" UHAPŠEN U NEMAČKOJ: Todorović slao tone kokaina iz Kolumbije u Evropu!

Autor:

Hronika

08.11.2022

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje Todorović je uhapšen 7. novembra na osnovu međunarodne poternice.

BLISKI SARADNIK "ŠKALJARACA" UHAPŠEN U NEMAČKOJ: Todorović slao tone kokaina iz Kolumbije u Evropu!

Foto: Republika

Hapšenje

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u Nemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića (47) iz Bijeljine, koji je po poternici uhapšen u Frankfurtu.

Todorović je uhapšen 7. novembra, na osnovu međunarodne poternice raspisane od strane Suda BiH, na predlog Tužilaštva BiH.

- On je od strane UOTK u toku operativne akcije Transporter identifikovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela, povezan sa tzv. ”škaljarskim klanom”, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

Kako ATV saznaje, Todorović je slao kokain iz Kolumbije u tonama za EU i škaljarski klan, a inače je saradnik Bojana Cvijetića, i pokojnih Alana Kožara i Jovice Vukotića.

- U okviru predmeta sa dešifrovanim Skaj i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gde koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja - pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Dodali su da će preduzeti sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadnicima PU Bijeljina trenutno vrše pretrese objekata i imovine u vlasništvu Todorovića na području Bijeljine, po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading