LALIĆ O UBISTVU MILOŠEVIĆA: Pobegao sam iz zemlje da ne bih odgovarao za Miloševićevu likvidaciju!

Autor:

Hronika

07.11.2022

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok saradnik na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić detaljno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu govorio o počinjenim ubistvima.

LALIĆ O UBISTVU MILOŠEVIĆA: Pobegao sam iz zemlje da ne bih odgovarao za Miloševićevu likvidaciju!

Foto: shutterstock

Srđan Lalić na suđenju Belivuku

Sudija Vinka Beraha Nikićević sa većem je donela odluku da odbije zahtev odbrane da udalje iz sudnice svedoke okrivljene Nikolu Spasojevića i Bojana Hrvatina tokom svedočenja Lalić Srđana.

Takođe, sudija je objasnila da se dozvoljava Laliću da mogu da gledaju u beleške samo u smislu postavljanja teza, ali da se ne dopušta čitanje spisa. 

- Obiman je materijal, tako da je zbog nekog usmerenja skroz u redu da se svedok okrivljeni služi tezama - navela je sudija.

Srđan Lalić počinje da svedoči staloženo i elokventno: 

- Veljka Belivuka poznajem puno godina, a od 2016. godine sarađajemo na poslovima sa drogom. Miljkovića sam upoznao preko njega. Pratili smo i opservirali lica iz kriminogene sredine, bliske uglavnom škaljarskom klanu. U januaru 2017. smo opservirali MIljkovićevog kuma Vlastimira Miloševića i postavio sam lokator na njegov auto iznad zadnjeg točka dok su Belivuk i Miljković stražarili. Postavio sam kamere i na Miloševićev stan i pratili smo na taj način njegovo kretanje. Spasojević je imao iznajmljeni stan preko puta njegovog i odatle je praćen, pomno.

Lalić navodi da nije znao da će Vlastimir Milošević biti likvidiran:

- Miljković mi je to kasnije rekao da je tog jutra Jankovića jedva nagovorio da krene sa njim ka Miloševiću.  

Lalić govori o razlozima zbog kojih je otišao u Barselonu:

- Pobegao sam iz zemlje da ne bio odgovarao za Miloševićevo ubistvo. Živeo sam u Barseloni, gde su dolazili i Belivuk i Miljković. Živeo sam kod čoveka koji je držao laboaratoriju za uzgoj skanka. Prevozilo se na desetine kilograma narkotika, uglavnom kokaina, skanka i hašiša. Uglavnom za kavački klan, ali i druge kiriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading