PRVI METAK ISPALIO U DIVCA, ARKAN MU SPASAO ŽIVU GLAVU! Lukin put do vrha - ovako je Bojović postao mafijaški bos!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović kasnijeg šefa "zemunaca" upoznao kao razmaženog sina svog prijatelja Vuka Bojovića, ali ga je štitio i voleo.

PRVI METAK ISPALIO U DIVCA, ARKAN MU SPASAO ŽIVU GLAVU! Lukin put do vrha - ovako je Bojović postao mafijaški bos!

Foto: E-stock, Profimedia, youtube

Šef "zemunskog klana" Luka Bojović (49) biće deportovan u Srbiju do 15. novembra, posle čitave decenije provedene u španskom zatvoru.

Ta ekskluzivna vest Srpskog telegrafa podigla je buru među njegovim kriminalnim saradnicima, ali i protivnicima iz "kavačkog klana". I jedni i drugi spremaju se da ga dočekaju, svako na svoj način. Mnogima se zamerio, ali je mnoge i zadužio.

Neki se raduju, a drugi se plaše jer je mnogo ljudi iz njegove ekipe na slobodi.

Kriminalu karijeru Luka, kao i većina klinaca devedesetih, započeo je na ulici. Još kao tinejdžer postao je pulen Željka Ražnatovića Arkana. Iako su s njim povezivana brojna kasnija ubistva i kriminalni poslovi, to nikada nije dokazano.

Republika

Foto: Profimedia

 

Bojović je posle nekoliko sitnih kazni u Srbiji osuđen 2011. na 15 meseci zatvora samo za nelegalno oružje i lažnu ličnu kartu, koje je polovično odslužio, ali ga je zato život iza rešetaka sačekao u Španiji, gde je 2012. uhapšen zbog organizovanog kriminala, a dve godine kasnije i osuđen na 18 godina robije.

Zauvek će ostati misterija šta bi Luka postao da ga nije opčinio život Željka Ražnatovića, kojeg je još kao klinac upoznao preko svog oca Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora Beogradskog zoološkog vrta.

Sve je počelo u proleće 1992, kada se Arkan spremao sa svojom Srpskom dobrovoljačkom gardom da krene na ratište u istočnu Bosnu.

Dok je izdavao naredbe za pokret iz štaba u svojoj kući na Dedinju, oko njega je obigravao 19-godišnji Luka, koji ga je molio da pođe s njegovim "Tigrovima" u rat.

- Nikuda ti ne ideš, mali, je l' jasno! Nije za razmaženog momka iz bolje kuće da se lomata po Bijeljini, Zvorniku ili Brčkom - proderao se Ražnatović na Luku kada mu je dosadilo njegovo moljakanje.

Međutim, ubrzo se predomislio i Bojovića poveo u rat, gde se, prema rečima Arkanovog kuma Radeta Rakonjca, pokazao kao jedan od najhrabrijih i najlojalnijih gardista, koji je sa samo 19 godina dobio čin potporučnika Srpske dobrovoljačke garde, i tako postao najmlađi vojnik sa tako visokim zvanjem.

Dve godine kasnije Luka je imao prvi kriminalni obračun u kafiću "Trozubac". Prema svedočenju popularnog boksera Mihajla Divca, Bojović ga je ranio nakon mrkih pogleda, a to je, pre nego što je ubijen, opisao u dokumentarcu "Vidimo se u čitulji".

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/www.profimedia.rs

 

- Ne volim kada me neko gleda. On (Luka) mene je, je*iga, gledao onako provokativno, pa sam ustao i krenuo ka njemu. I on je ustao. Napravio sam dva, tri koraka, a on je ispalio četiri, pet metaka u mene. Prvi me je pogodio u stomak, ja sam i dalje išao, a drugi metak mi je prošao kroz ruku i stomak, ali sam i dalje išao ka njemu. Tada sam mu rekao: "Mali, nabiću ti tu utoku u dupe", a on mi je zapretio da će opet pucati, ali je tada istrčao iz kafića - ispričao je tada Mihajlo Divac, koji je kasnije ubijen.

Članovi Mihajlovog klana sa Novog Beograda spremali su Luki osvetu, iako je on pokušavao da se iskupi za grešku, odnosno neznanje u koga je pucao. Prošao je nekažnjeno kada su shvatili da je Bojović, kako su govorili, "samo Arkanov klinac koji je pogrešio".

Luka je na ratištu s Arkanovim "Tigrovima" upoznao i Milorada Ulemeka Legiju, s kojim je postao blizak prijatelj.

Tvrdio da je otvorio pekaru na kredit

Bojovićev blizak prijatelj Rade Rakonjac ispričao je za medije jednom prilikom, pre nego što je ubijen 2014, kako je Luka otvorio popularnu pekaru na Vračaru. Zbog te radnje je i dobio nadimak Pekar.

- Luka je otvorio pekaru posle rata. Imao je on sve spremno. Rekao mi je da uzeo kredit za te neke mašine i to je trebalo da se otvori pre Kosova. Međutim, odmah je otišao na Kosovo. Posle bombardovanja pekara je otvorena. Finansijski policajci reketirali su ga zato što su mu kroasani teži, treba da budu 100 grama, njegovi su bili 103, 105 grama. I naplaćivali su mu silne kazne - ispričao je Rakonjac iako su komšije s Vračara, uživajući u slasnom pecivu moderne pekare na uglu ulica Kneginje Zorke i Njegoševe, među sobom komentarisale da takav objekat "sigurno nije stečen poštenim radom".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Divac ubijen zbog mrkog pogleda

Mihajlo Divac (28) bio je surovi bokser sa Bežanije. Vodio je "novobeogradski klan" i bio predsednik FK Bežanija.

Ubijen je u februaru 1995., nakon kraće rasprave ispred hotela "Putnik" sa bivšim bokserom Radovanom Radusinovićem, na kojeg je prvi zapucao jer mu je smetao način na koji ga je Radusinović gledao.

Proveo je i dve godine na ratištu, do 1993, kao pripadnik 63. padobranske brigade. U beogradskom podzemlju bio je poznat kao "srčana figura" kratkog osigurača, kojeg su se mnogi plašili.

Redovno je ulazio u barove da bi reketirao krupne biznismene. Prema svedočenjima, to je radio tako što od svih prisutnih zatraži pomoć od 10.000 maraka, govoreći da mu je ponestalo novca, a tada bi se svako dohvatio za džep, znajući koliko će brutalno reagovati ako to ne učine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gugl

04.11.2022 10:53

Svašta?!?!?!