STRAŽAR U CZ SE*SUALNI PREDATOR! Zaposlena u Okružnom zatvoru podenla prijavu: Pokazivao mi je penis i okolo pričao kako je spavao sa mnom!

Autor:

Hronika

12.10.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Stević maltretirao koleginicu na najvulgarniji način, a sumnja se da ima još slučajeva koji nisu prijavljeni upravi.

STRAŽAR U CZ SE*SUALNI PREDATOR! Zaposlena u Okružnom zatvoru podenla prijavu: Pokazivao mi je penis i okolo pričao kako je spavao sa mnom!

Foto: Privatna arhiva

Igor Stević

Jedna od žena (ime i prezime poznato redakciji) zaposlenih u Okružnom zatvoru u Beogradu, poznatijem kao Centralni zatvor, podnela je upravi zatvora prijavu protiv kolege Igora Stevića, po rangu iznad nje, zbog seksualnog maltretiranja, saznaje Republika.

Službenu belešku, u koju je naš list imao uvid, sačinila je 4. oktobra ove godine, gde do tančina opisuje kakvom je uznemiravanju i šikaniranju bila izložena. Pomenuta žena nije jedina koju je Igor Stević seksualno maltretirao, ali je prva koja se usudila da prijavi, pa se sad, uz sve navedeno, bori i sa pritiscima da prijavu povuče.

I kolega se žalio zbog mobinga

Na postupanje Igora Stevića na poslu zamerke je imao i jedan od muškaraca, ističe naš izvor.

- Igor Stević je šikranirao jednog od kolega, on se žalio okolo da trpi mobing. Međutim, on nije sačinio službenu belešku, a ceo slučaj je zataškan i niko od nadležnih nije reagovao - kaže naš izvor i dodaje da se napasnik primirio otkako je koleginica podnela prijavu.

ZVAO U VIKENDICU

- Već duže vreme nadzornik Igor Stević prema meni se ponaša na neprofesionalan način. U razgovoru sa mnom naglašava da ima seksualne konotacije prema meni. Slao mi je poruke, ali sam ja te poruke obrisala. Tu je pisalo kako želi da se vidimo i gde, pominje apartmane i vikendicu. U razgovoru sa mnom preti mi kako i šta bi mi radio, kako je metak zagarantovan, pokazuje mi kako njegov polni organ pulsira na mene - opisala je žena agoniju kroz koju prolazi.

Međutim, kako se dalje navodi u belešci, najgore od svega joj je palo što je on kolegama ispričao da su bili intimni, te opisivao nekakve detalje tih susreta, a ništa od toga nije tačno.

- Najgore od svega je što on javno, pred kolegama, priča da je on mene "je*ao", da sam "dobra u krevetu, da vrištim i ostale njegove izmišljotine". Ja se osećam nelagodno i neprijatno u vezi s tim pričama što su potekle od njega. Napominjem da je priča došla do mene od kolega sa paketnog odeljenja jer je on to pred svima pričao - dodaje ova žena.

Prima uvećanje plate mimo zakona

Kako saznaje naš portal, Igor Stević, pored plate, primao je i dodatni novac na ime uvećanja plate, i to i preko zakonom propisanog perioda od šest meseci.

- Igor Stević, pored plate, imao je pravo i na uvećanje plate, novčani dodatak, koji se isplaćuje šest meseci. Ali njemu je taj dodatak isplaćivan i posle tog roka, dakle, mimo zakona - kaže izvor našeg portala.

NEKO MU ČUVA LEĐA

Foto: Privatna arhiva

 

Inače, reč je o ženi koja dugo radi u Centralnom zatvoru, majci i, prema rečima ostalih zaposlenih, sjajnom kolegi. S druge strane, Igor Stević je poznat po problematičnom ponašanju, odnosno da je seksualno uznemiravao više koleginica.

- Igor Stević maltretira sve žene s kojima radi. Nekim koleginicama je čak slao svoje slike: on, ogrnut malim peškirićem ispred ogledala i slično. Pa čak je i upravnik u nekoliko navrata peglao situaciju. Međutim, sada je prvi put da je neko protiv njega podneo prijavu - kaže izvor našeg portala iz Okružnog zatvora i dodaje:

- I baš zato jer je prva koja se usudila da stvari istera načistac i izbori se za normalno radno okruženje, krenuli su pritisci na tu našu koleginicu, teraju je da povuče prijavu. Ona to odbija da učini, a nije isključeno da će ga i privatno goniti.

Skandalozno ponašanje Igora Stevića, koji je u Okružni zatvor u Beogradu došao iz KPZ Niš, prolazilo je godinama jer mu je, ističe naš izvor, "neko jak čuvao leđa".

Uprava: Ako je kriv, odgovaraće

Pitanja su poslata Okružnom zatvoru u Beogradu u vezi sa seksualnim uznemiravanjem koleginica, ali i nezakonitim uvećanjem plate Igoru Steviću, ali su nas oni uputili na Upravu za izvršenje krivičnih sankcija. U ovom telu su potvrdili naša saznanja.

- U utorak 4. 10. žena je dostavila službenu belešku, u kojoj je navela da je od kolege I. S. dobijala poruke uznemirujućeg sadržaja koje je u međuvremenu obrisala. Ranije nije bilo prijava nijednog službenika niti službenice da ih je zaposleni I. S. uznemiravao na bilo koji način. Ukoliko se ustanovi da ima razloga da se protiv I. S. pokrene disciplinski postupak, uprava Okružnog zatvora u Beogradu će to i da uradi - poručili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Zvonko Grulović, direktor CZ, nije odgovorio na poruku s pitanjima, a odgovori su izostali i od Ministarstva pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading