Bez stida i srama opljačkala rođake za više od 100.000 evra: MORA DA VRATI DO POSLEDNJEG CENTA, U ZATVOR NA ČETIRI GODINE!

Autor:

Hronika

14.09.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevarantkinja Biljana Divac, koja je od rođačke porodice izvukla više od 100.000 evra pretvarajući se da je duhovnik, odnosno vidovnjak Dragutin Jovanović osuđena je na četiri godine zatvora.

Bez stida i srama opljačkala rođake za više od 100.000 evra: MORA DA VRATI DO POSLEDNJEG CENTA, U ZATVOR NA ČETIRI GODINE!

Foto: Image by Alexander Lesnitsky from Pixabay

Novu kaznu za prevarantkinju izrekao je Apelacioni sud u Kragujevcu po žalbi na prvostepenu presudu Osnovnog suda. 

Zastupnica oštećene porodice, beogradski advokat Ana Petričević ponosna je što će prevarantkinja skupo platiti zlodelo, a za Republiku kaže da je najbitnije da se porodici vrati novac koji im je osuđena uzela na prevaru. 

- Zbog najtežeg oblika krivičnog dela prevare, izrečena joj je i novčana kazna od 200.000 dinara i obavezana je da u roku od 90 dana od pravnosnažnosti presude oštećenima vrati svu imovinsku korist koju je pribavila krivičnim delom. Radi se o 12.015.948,76 dinara - rekla je Petričević objasnivši da je odluku Osnovnog suda Apelacioni sud potvrdio osim u prvom delu - pri odmeravanju zatvorske kazne. 

Inače, Biljana Divac je bila vrlo bliska sa tim rođacima i pričala im je da joj vidovnjak i duhovnik Dragutin iz manastira Divostin mnogo pomaže. Objasnila im je da on isključivo komunicira preko SMS poruka da mu ne bi oduzimali energiju. Tako da je oštećena petočlana porodica početkom 2015. godine počela da se dopisuje sa Biljanom, misleći da pišu duhovniku kojeg im je preporučila. Porodica je bila očajna jer su imali mnogo problema, a dopisivanje sa navodnim duhovnikom im je ulivalo nadu da će rešiti probleme. On ih je ubedio da je vidovit jer je znao sve detalje iz njihove prošlosti.  

U početku im nije tražio novac, ali je vremenom počeo da govori da pare ne idu njemu vec Crkvi i manastirima na Svetoj Gori.

- Tim davanjem će te se pročisti od prokletstva, pa će vam se višestruko vratiti - pisala je Biljana glumeći duhovnika Dragutina. 

Porodica je novac slala preko postneta na ime njegove saradnice za koju se kasnije ispostavilo da je bila kućna pomoćnica Biljane Divac, koju je ona izmanipulisana da podiže te uplate. 

Oštećeni su počeli da pozajmljuju pare od prijatelja i porodice i da podižu kredite da bi imali za duhovnika, odnosno crkvu.  

Prevaru razotkrila jedna Beograđanka

Žena iz Beograda, koja je bila prevarena na isti način i podnela krivičnu prijavu protiv Divčeve pozvala je prevarenu porodicu i razotkrila im da iza Dragutina stoji Biljana Divac. Policija je zaplenila  telefon koji je koristila za dopisivanje.
Oštećeni u početku nisu verovali nepoznatoj ženi iz Beograda, pa su otišli u manastir Divostin i saznali da tamo nema nikakvog Dragutina. Tada se sve razotkrilo, pa su protiv rođake Biljane i oni podneli krivičnu prijavu.

Obazrivo sa novcem, ne verujte svakome

Advokat Ana Petričević je ovaj slučaj iskoristila da pošalje poruku građanima da budu oprezni i kada su rastrzani različitim problemima.  

- Apelujemo na građane da budu obazrivi, jer ovakve prevare nisu retke. Sa druge strane, ukoliko su postali žrtve prevare, neka takav slučaj obavezno prijave policiji ili tužilaštvu, radi ostvarivanja prava na povraćaj novca i procesuiranja učinioca - rekla je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading