VOĐA SKALJARACA GLAVOM PLATIO NEOPREZNOST: Maša upozorila Vukotića na ubice, on je izgnorisao, pa izrešetan

Autor:

Hronika

13.09.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruzi bila sumnjiva dvojica muškaraca na motorima, videla da gledaju ka njima, ali je Vukotić prešao preko toga.

VOĐA SKALJARACA GLAVOM PLATIO NEOPREZNOST: Maša upozorila Vukotića na ubice, on je izgnorisao, pa izrešetan

Foto: Privatna arhiva

Da je poslušao suprugu Mašu M., Jovan Vukotić (42), vođa "škaljarskog klana", možda bi danas bio živ. Ona ga je, prema saznanjima Republike iz bezbednosnih struktura, upozorila na atentatore, ali je on olako preko toga prešao, što je bilo kobno.

Sve se dešavalo kada je par sa detetom u četvrtak po podne krenuo u tržni centar "Zorlu" u Istanbulu, a u Maši je proradila intuicija.

- Dok je vozač, za koga se ispostavilo da je takođe bio deo zavere, otvarao vrata da uđe, Maša je spazila dvojicu muškaraca na motorima. Rekla je: "Jovice, ovi su mi sumnjivi. S nekim se dopisuju preko telefona, kucaju poruke i gledaju u nas. Opasno mi deluju." Međutim, Vukotić je na to odmahnuo rukom, dobacio joj da su bezbedni i da umišlja. Neopreznost ga je koštala glave, izrešetan je pred samim tržnim centrom - otkriva naš izvor.

PRLJAVI POLICAJAC

Šef "škaljaraca", koji se u Istanbulu predstavljao kao Nikola, nije slutio da mu ubistvo pakuje dugogodišnji jatak Turčin, za koga sagovornik našeg lista tvrdi da ujedno radi i za tamošnju službu. Naime, taj prljavi policajac je sarađivao sa "škaljarcima" i "kavčanima" još dok su bili jedinstven klan. Kad je 2014. došlo do razlaza i krvavih obračuna, on se, navodno, priklonio Vukotićevoj ekipi, ali parama "kavačkog klana" nije odoleo.

- Kada je Vukotić saznao da su mu neki "kavčani" za petama i u Istanbulu, gde je pobegao iz Crne Gore, pitao je Turčina da li može nešto da sazna o tome. Jatak je uspeo da ih locira, čak i da stupi u kontakt s njima, a gotovo milion evra, koliko mu je ponuđeno da pomogne u likvidaciji, bilo je presudno da promeni stranu i izda dotadašnjeg poslodavca - prenosi izvor operativna saznanja iz istrage.

Kad su "kavčani" od njega dobili lokaciju u elitnom naselju Atakoj, počeli su da prate Vukotića, ali i njegovu trudnu suprugu Mašu M., koja se mužu priključila sa ćerkicom, i čekali su najpogodniji trenutak za napad.

I VOZAČ U ZAVERI

Istražitelji osnovano sumnjaju da je i Vukotićev vozač E. K. bio deo krvave igre. Naime, on je na saslušanju u policiji rekao da porodicu ne poznaje i da ih je vozio samo tog dana, ali se ispostavilo da je njegova uloga bila znatno bitnija. Turski mediji su preneli da je posle atentata pokušao da sakrije dva mobilna telefona ubijenog.

- Prema rečima očevidaca, dok su Maša i dete vrištali, vozač je nonšalantno odšetao do ograde pored puta i tu se zadržao neko vreme. To im je bilo sumnjivo, pa su skrenuli pažnju policiji koja je to mesto detaljno pretražila i dva telefona pronašla u gvozdenoj ogradi. Istražitelji trenutno pregledaju te telefone i nadaju se da će pronaći neki trag do ubica, a možda i do nalogodavaca - kaže izvor Republike.

Policija je vozača takođe prebacila u bolnicu s obzirom na to da je i on imao ogrebotine, koje su mu sanirane.

Idealna trasa za presretanje

Organizatori su izabrali da zločin izvrše kada su Jovan, Maša i ćerkica krenuli u tržni centar "Zorlu" jer do tog kvarta ima dvadesetak kilometara i mnogo tačaka pogodnih za presretanje, a za likvidaciju su odabrane ubice na motorima da bi brzi pobegle kroz gužvu u Istanbulu.

Maša je policiji rekla da je pucač sedeo iza vozača motocikla i ispalio iz heklera rafal u Vukotića. Od pet metaka, četiri su ga pogodila i preminuo je na licu mesta, a Maša i ćerkica nisu ni okrznute ovim rafalom, što govori da su u pitanju profesionalci.

Ubice sa crnim bajkerskim kacigama, pretpostavlja se, vozile su ukradeni motocikl, a u sklopu istrage je privedeno više ubica.

Turska kao sudbina

- uhapšen u Antaliji 10. septembra 2018.

- sutradan izručen Srbiji, gde je zbog falsifikovanja isprava osuđen na 15 meseci zatvora

- u Centralnom zatvoru u Beogradu pokušali da ga otruju, a bio na nišanu i u Crnoj Gori, kojoj je izručen 2020.

- oslobođen optužbi za pokušaj ubistva, a potom pobegao u Tursku

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading