TURČIN IZDAO VUKOTIĆA: Novi detalji istrage ubistva u Istanbulu

Autor:

Hronika

12.09.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višegodišnji jatak vođe "škaljaraca" promenio stranu i bukvalno ga prodao "kavačkim" ubicama.

TURČIN IZDAO VUKOTIĆA: Novi detalji istrage ubistva u Istanbulu

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Turski jatak izdao je Jovana Vukotića (42) i bukvalno ga prodao "kavačkom klanu", najnovija su saznanja operativaca iz srpskih bezbednosnih službi. Taj Turčin je ubicama odao kuda i kada se Vukotić kreće, kakve su mu navike i praktično nacrtao mapu zločina u Istanbulu.

I u ovom slučaju motiv je novac.

- Vukotić je verovao čoveku koji mu je bio logistika u Istanbulu. Taj jatak mu je "prijateljski" obezbedio vozača i automobil za kretanje po gradu. Naravno, Vukotić mu se s vremena na vreme oduživao novcem, iznosima od po nekoliko hiljada evra. Oni se znaju još pre nego što je šef "škaljaraca" uhapšen u Istanbulu 2018. Poverenje je učvršćeno kad je Vukotić saznao da ga ovaj Turčin tada nije prodao policiji. I kad je posle bekstva iz Crne Gore ponovo stigao u Tursku, prvo se njemu obratio - navodi naš izvor.

KOBNA GREŠKA

Međutim, vođa "škaljarskog klana" napravio je samo jednu grešku.

- Nije znao koliko je Turčin lak na novac. Do Vukotića je, naime, stigla informacija da su za njim i neki "kavčani" stigli u Istanbul. Pitao je svog jataka da li je čuo nešto o tome i da li može da sazna gde su. Turčin se raspitao i čak je preko posrednika stupio u kontakt s njima. I tu se desio obrt. Novac koji su mu ponudili za Vukotića nije mogao da odbije. Reč je o skoro milion evra - prenosi operativna saznanja izvor Republike.

Kad su "kavčani" od njega dobili lokaciju u elitnom naselju Atakoj, počeli su da prate Vukotića, ali i njegovu trudnu suprugu Mašu M., koja se mužu priključila sa ćerkicom. Čekali su najpogodniji trenutak za napad.

MOTOCIKL UKRADEN

Odabrali su četvrtak oko 19 sati, kad su Jovan, Maša i ćerkica kolima krenuli u tržni centar "Zorlu". S obzirom na to da do tog kvarta ima nekih dvadesetak kilometara, bilo je mnogo tačaka za presretanje, pogotovo što su za likvidaciju odabrali dvojicu ubica na motociklu kojim se posle zločina brzo može pobeći kroz istanbulsku gužvu.

Prema Mašinoj izjavi policiji, napadnuti su kad su skoro stigli do tržnog centra. Pucač koji je sedeo iza vozača motocikla ispalio je iz heklera rafal u Vukotića. Od pet metaka četiri su ga pogodila i preminuo je na licu mesta. Maša i ćerkica, srećom, nisu ni okrznute ovim rafalom.

Ubice koje su nosile crne bajkerske kacige su pod punim gasom pobegle. Tamošnji istražitelji sigurni su da je motocikl prethodno ukraden.

Turska policija je u međuvremenu razmenila podatke sa srpskim i crnogorskim kolegama. U Istanbulu je do juče privedeno više osoba zbog ubistva "srpskog mafijaša", kako su Vukotića krstili turski mediji. Zanimljivo je da s mesta zločina dosad nisu objavili nijednu fotografiju.

Ministar policije na udaru

Turski mediji preneli su negativne komentare pojedinih političara na račun ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua. Od njega traže objašnjenje kako je moguće da je Vukotić, koji je pre nešto više od četiri godine izručen Srbiji iz Turske, mogao ponovo da se nađe u njihovoj zemlji, a da je to promaklo nadležnim službama.

Odmah posle hapšenja izručen Srbiji

Jovan Jovica Vukotić je u turskom letovalištu Antalija uhapšen 10. septembra 2018. s falsifikovanim makedonskim pasošem, pod imenom Georgi Andonov, i već sutradan je deportovan u Srbiju. Zbog falsifikovanja isprave pred beogradskim sudom je osuđen na 15 meseci zatvora, a u februaru 2020. izručen je Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja. Odmah posle ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor. Posle nekoliko meseci oslobođen je optužbi i pušten na slobodu. Potom je nestao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading