STRAVIČNA SMRT ZBOG DIVLJE GRADNJE: Gastarbajter iz Holandije stradao preksinoć u rodnoj Sjenici

Autor:

Hronika

22.08.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suljo Džigal upao u rupu na neobezbeđenom gradilištu na kom zida Aldin Kurtović, višestruki povratnik u kriminalu

STRAVIČNA SMRT ZBOG DIVLJE GRADNJE: Gastarbajter iz Holandije stradao preksinoć u rodnoj Sjenici

Foto: Republika.rs, Srpski telegraf

Suljo Džigal, koji živi u Holandiji, poginuo je preksinoć u rodnoj Sjenici. Nesrećni čovek je stradao na divljem gradilištu koje nije bilo adekvatno obezbeđeno.

Džigal je u Sjenicu došao na godišnji odmor i, kako se saznaje, upao u rupu, predviđenu za lift. Radi se o objektu koju bespravno zida firma u vlasništvu Aldina Kurtovića, opštinskog odbornika, brata predsednika Skupštine opštine Rejhana Kurtovića i nosioca liste Bez diskriminacije, koja je učestvovala na lokalnim izborima.

Republika

Foto: Republika.rs, Srpski telegraf

Gradilište na kom je stradao Suljo

KRŠENJE SVIH PROPISA

Sagovornici Srpskog telegrafa, koji iz razumljivih razloga ne žele da govore pod imenom i prezimenom, kažu da se Aldin ponaša kao kabadahija i da mu niko ništa ne može, a da je sada zbog njegovog nemara čovek poginuo ni kriv ni dužan.

- Na mestu tragedije ništa nije urađeno po zakonu. Na tom gradilištu niti je bilo portira, ni osvetljenja, ali ni trotoara, kao ni spoljašnje trake kojom se ograđuje prostor u izgradnji. Ovo zaista nema nigde. Čovek je stradao, a reakcije nadležnih još nema. Previše smo, kao društvo, dozvolili i zabijali glavu u pesak. Ovakvim stvarima moramo stati na put. Ovde je posredi kršenje svih mogućih propisa - kazao je naš sagovornik.

Prema rečima daljeg rođaka Kasima Džigala, nesrećno stradali Suljo je otišao na gradilište da bi video stan koji je želeo da kupi.

Republika

Foto: Republika.rs, Srpski telegraf

Gradilište na kom je stradao Suljo

- Ja sam čuo tu verziju i da je prilikom razgledanja upao u rupu koja je u zgradi namenjena za lif, koja nije bila obezbeđena - kazao je on.

OPROSTILI MU PIŠTOLJ

Podsetimo, ovo nije jedini skandal i kršenje zakona u koje je upleten bahati Aldin Kurtović. Srpski telegraf je već pisao o tome da je nasrtao da službena lica, kao i da je nosio oružje bez dozvole, zbog čega je i saslušavan, a bio je i osuđivan.

On je uhapšen kada je u njegovom BMW X5 pronađen pištolj, za koji nije imao dozvolu za korišćenje i nošenje, kao i 13 metaka.

- Da skandal bude veći, sudija Višeg suda u Novom Pazaru Vesna Luković ga je oslobodila krivice - pisao je naš list.

Osim toga, Kurtović je osuđivan i za napad na policajce u Sjenici, zbog čega je šest meseci bio u kućnom pritvoru. On je, inače, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Aldin Kurtović

Otimao tuđe da kupi glasove

Na bahatost Kurtovića i njegove firme "Divlja reka" žalili su se svojevremeno i meštani sela Kamešnica, u opstini Sjenica. Oni su bili ogorčeni zbog toga što pomenuta firma odvozi zemlju s njihovog majdana, koji je, kao seosko dobro, materijal namenjen posipanju puteva.

Optužili su ga da na taj način kupuje glasove građana, dok materijal sa svog majdana prodaje za radove u drugim selima.

Bez odgovora "Divlje rijeke"

Firma "Divlja reka" juče nam nije odgovorila da li se osećaju odgovornim za smrt Sulja Džigala i zašto rupa nije bila propisno obeležena.

Izostao je i odgovor zašto na gradilištu nije bilo portira, osvetljenja, a ni trake koja obeležava mesto gradnje uprkos našim upornim pokušajima da telefonom i mejlom čujemo njihovu stranu priče.

Zaćutali i opština i tužilaštvo

Na pitanja koja je Srpski telegraf poslao opštini Sjenica i Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje je i nadležno za ovaj slučaj, odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading