VELJINA OMERTA HOĆE DA PREUZME JUŽNU TRIBINU: Belivuk iz zatvora organizovao novu navijačku grupu

Autor:

Hronika

19.08.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevoljine pristalice koje putem društvenih mreža daju podršku najkrvavijem klanu na Balkanu i milom i silom pokušavaju da privuku druge navijače Partizana.

VELJINA OMERTA HOĆE DA PREUZME JUŽNU TRIBINU: Belivuk iz zatvora organizovao novu navijačku grupu

Foto: TikTok/printscreen

Veljko Belivuk, alijas Velja Nevolja, i iz zatvora kontroliše Partizanovu južnu tribinu, saznaje Republika. Naime, on je još prošle godine, praktično odmah posle hapšenja, uspeo da formira navijačku grupu "Omerta", koja je krenula u osvajanje juga. Ta grupa je već slala poruke podrške Belivuku i Miljkoviću, koji se nalaze u zatvoru, a u nastojanju da zagospodare tribinom krenuli su u akciju u kojoj posećuju navijače, posebno one mlađe, vrbujući ih da se priključe novoformiranoj organizaciji. Nekima se nudi mito poput unosnih poslova, bitnih mesta u navijačkoj hijerarhiji, ali u "ubeđivanju" se služe i dobro znanim i isprobanim receptima svog utamničenog vođe, za njih neprikosnovenog heroja. Kada vrbovanje mekom silom ne uspe, pribegavaju nasilju i ucenama.

- Zlo ne miruje i nikad ne spava. To potvrđuje i delovanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji zatvoreni iza rešetaka nalaze način da gospodare podzemljem opet pod paravanom navijačke grupe. Zloglasne "Principe" nasledila je "Omerta", koja jača pod direktivom Veljinih i Mesarovih pulena koji su ostali nepohapšeni, da budu njihova produžena ruka i da vode prljave poslove i završavaju sve što im poruče vođe. Oprezni, ali ogorčeni navijači Veljka Belivuka i dalje diluju drogu i trguju oružjem. Ono malo poštenih navijača čistog srca koji su se odvažili da dođu na stadion zastrašuju porukama da se ne odriču Belivuka uprkos strahovitim optužbama za ubistva, otmice i druga zverstva - kaže dobro obavešteni izvor Republike.

Republika

Foto: TikTok/printscreen

 

Dokaz za naša saznanja, kao i potvrdu da novooformljena grupacija nema straha ni pred konkurencijom, a ni od policije i da glasno kaže da nastavlja gde je surovi Belivuk stao, našli smo na Tik-toku, gde je objavljena fotografija novog navijačkog grobarskog tabora, preimenovanih "Principa".

- Pre tačno godinu dana krenula je jedna ideja-vodilja. Nema povlačenja, nema predaje - piše ispod fotografije na kojoj ponosno pozira desetak crno-belih navijača koji su sramnim porukama, protivnim sportskom duhu, pozivali da 27. februara ove godine na večiti derbi, 166. utakmicu Zvezde i Partizana, dođe razularena crno-bela horda, željna skandala.

Republika

Foto: TikTok/printscreen

 

Navijači su demonstrirali majice i dukserice sa mrtvačkim glavama i različitim natpisima, a poručili su i da slave Belivuka, koji je u njihovim redovima iako nije u situaciji da fizički prisustvuje.

- S nama uvek Nevolja - paradirali su navijači.

Podsećamo, Veljko Belivuk i Marko Miljković su bili vođe navijačke grupe "Principi", koja se pre toga zvala "Janičari". Ta grupa je uspela da potpuno zagospodari južnom tribinom, služeći se nasilnim metodama. Ispostavilo se da je cela grupa bila samo pokriće za kriminalne radnje: ubistva, otmice, trgovinu narkoticima, reketiranje... Belivuk i njegova grupa su, zasad, optuženi za sedam monstruoznih ubistva, a sumnja se da su počinili još najmanje toliko.

Rasulo među "Principima"

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića došlo je do rasula u "Principima".

- Nakon pada Belivuka, koji je vodio navijačku grupu i koristio je kao paravan za kriminalne aktivnosti, spekuliše se da je među njegovim navijačima nastao haos i borba za vodeće pozicije. Dok se jedni i dalje kunu u Belivuka i njega smatraju vođom bez obzira na to što je u zatvoru, iz kog je pitanje kada će izaći i da li će uopšte izaći, drugi su mu okrenuli leđa - kaže izvor Republike.

Da je bespoštedna borba u toku, potvrdilo je i ranjavanje Predraga Jankovića Peska u februaru ove godine. Janković je bio pripadnik "Principa" i zajedno s vođama i još tridesetak pripadnika te grupe bio je uhapšen prošle godine, ali je ubrzo pušten.

- Janković je označen kao osoba bliska klanu Belivuk-Miljković. Spekulisalo se da je klan u Pančevu do hapšenja 4. februara prošle godine imao svojevrsnu bazu. Odatle su vodili poslove u vezi s jednim fudbalskim klubom, ali su, navodno, imali i strelište u obližnjem Banatskom Brestovcu, na kom su vežbali gađanje iz oružja - objašnjava izvor i dodaje da su oni upoznati s prilikama u "Principima" ubeđeni da je Janković ranjen u unutrašnjem obračunu navijača.

Stara baza na stadionu u Humskoj

Prethodna baza, odnosno sedište klana, bila je na stadionu Partizana u njihovom čuvenom bunkeru ispod južne tribine, u kojem su, između ostalog, silovali i mladog navijača iz Kostolca zbog sumnje da je drugom navijačkom taboru otkrivao njihovo kretanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Bg

19.08.2022 17:05

Oce da cisti UKP to ili ce opet puatiti da narastu pa da hapse??

Penzioner

19.08.2022 19:36

Drzavo HAPSI bagru ODMAH !!!! Svi ta bagra ima dovoljno vec nedela, da odmah bude uhapsena, a ne da POSTROJAVA igrace Partizana !!!

Analiticar

19.08.2022 21:16

@Penzioner - Taj sto treba da hapsi krije se !

Na Jugu Postoji BANDA

19.08.2022 21:14

SVI SVE ZNAMO A VLAST CUTI. .ZASTO ! KO SKRIVA ISTINU NA ,,JUGU" BICE NA KRAJU SVI KRIVI SAMO VLAST NIJE !