Seksi adresar radi punom parom, nadležni ćute: Ugašeni sajt za prostituciju ponovo vaskrsao

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos višegodišnoj javnoj prodaji seksualnih usluga, tužilaštvo i policija ne diraju ovaj portal.

Seksi adresar radi punom parom, nadležni ćute: Ugašeni sajt za prostituciju ponovo vaskrsao

Foto: pixabay.com

Iako su beogradski makroi sa sajta Cityoflove.com uhapšeni nakon samo šest meseci poslovanja, njihove "kolege" sa sajta Seksiadresar.com uspešno prodaju seksualne usluge više od četiri godine iako su prethodne godine ugasili portal na nekoliko meseci nakon reagovanja Republike. Sada, kada su shvatili da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal neće pokrenuti istragu protiv njih, ponovo su se bacili u akciju i zgrtanje velikih količina novca, a pitanje zašto im organi reda ne stanu na put i dalje ostaje bez odgovora.

Naši novinari ponovo su se obratili Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu s pitanjem da li će pokrenuti krivični postupak protiv vaskrslog sajta, ali ni sad nismo dobili odgovor. U martu prošle godine postavili smo im isto pitanje.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/MUP Srbije

Hapšenje makroa

Seksi adresar ovog puta vratio se u igru s nadom da će novim opisom poslovanja na sajtu izbeći pravne regulative koje važe u Srbiji iako njihovi klijenti samo u našoj zemlji prodaju tela. U zakonu je jasno definisano da je zabranjen svaki vid prostitucije.

U pomenutom opisu vlasnici sajta tvrde da im ilegalnu prostituciju u Srbiji dozvoljava Holandija?!

- Uslovi rada sajta regulisani su holandskim zakonima. Za sve sporove u vezi s upotrebom sajta ili njegovih uslova podleže nadležnost suda u Amsterdamu - objasnili su administratori u odeljku Uslovi korišćenja.

Uprkos isticanju da im leđa čuva Holandija, u kojoj je prostitucija legalna od 2000, u uslovima korišćenja naglasili su i da je ilegalna prostitucija zabranjena na njihovom portalu iako imaju oko 900 oglasa samo takve sadržine. Tu su cene i detalji ponuđenih perverzija, među kojima su oni o prodaji mokraće ili uriniranju u usta.

- Korisnik neće koristiti sajt u cilju promocije ili olakšavanja trgovine seksualnim proizvodima, ilegalne prostitucije, prinudne seksualne aktivnosti, seksa s maloletnikom i neće koristiti veb-sajt u jurisdikcijama u kojima je nezakonit - pojasnili su oni u uslovima, verovatno u nadi da će to odbiti nadležno tužilaštvo od pokretanja postupka zbog teških krivičnih dela.

Foto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa

Nebojša Perović

Da istražni organi treba pod hitno da reaguju i pohapse makroe sa Seksi adresara, kaže za naš list i advokat Nebojša Perović.

- Za svako krivično delo nadležno je tužilaštvo te zemlje u kojoj je ono izvršeno, osim kada je reč o stranim državljanima i delima koja su počinjena u nekoliko zemalja, a koji podležu drugom zakonu, ali to ovde nije slučaj jer su u oglasima samo Srbi. Za delo posredovanje u prostituciji postoje različite radnje poput samog posredovanja, u smislu makroa, zatim propagiranja i reklamiranja. Ukoliko se ono izvrši na teritoriji Srbije, u smislu plaćanja i samog čina, onda govoriti o tome da je nadležan sud neke zemlje koja je bagatelisala i upotrebu opojne droge i instituciju braka između muža i žene, onda je izlišno uopšte i razmišljati o tome - naglasio je Perović za Republiku.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Biljana Borovčanin

Advokat: Svima preti višegodišnja kazna zatvora

Advokat Biljana Borovčanin ističe za naš list da svako ograđivanje od krivičnog dela kojima pribegavaju vlasnici sajta Seksi adresar više od četiri godine ne pije vodu i da tužilaštvo mora da im stane na put.

- Za ovo delo nadležno je odeljenje za visokotehnološki kriminal u MUP, kao i tužilaštvo pod istim imenom. Pod njihovom nadležnošću su sva krivična dela izvršena na internet-portalima. Takođe, Holandija nikako ne može da ozakoni vršenje prostitucije u našoj zemlji jer bi tako i marihuana i ostale psihoaktivne supstance ovde bile plasirane kao legalne. Naš zakon je jasan i sve što se radi na tom sajtu je krivično delo, a u njemu stoji da će se svako ko na neki način učestvuje u posredovanju prostitucije, tu spada i reklamiranje, kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina, kao i novčanom kaznom - objašnjava Borovčaninova za Republika.

"Radim sve za 300 dinara"

Na buvljaku ilegalne prostitucije koji su nazvali Seksi adresar postoje rubrike za sve polove s ciljem da se svakom ispune najbolesnije želje. A da za to ne mora da se plati minimalnih 30 evra dokaz je i jedna tinejdžerka koja je uz svoje fotografije naglasila da će putem video-poziva uraditi sve za 300 dinara po minutu.

- Imam samo 18 godina i spremna sam da ispunim sve tvoje prljave želje na kameri. Grudi su četvorka, a dupe mi je pravo brazilsko, sve što jedan muškarac može da poželi. Najbolja sam od svih na kameri. Barem tako kažu moji zadovoljni klijenti. Jedan minut je 300 dinara. Fetiši su dobro došli - napisala je izvesna Mačkica u svom oglasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading