UBICA VEĆ DVE GODINE NA SLOBODI: Likvidacija bračnog para iz Vranjske Banje još uvek misterija

Autor:

Hronika

24.06.2022

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji dogodilo se u noći između 19. i 20. jula 2020. godine.

UBICA VEĆ DVE GODINE NA SLOBODI: Likvidacija bračnog para iz Vranjske Banje još uvek misterija

Foto: ST/N. Mutić

Ubistvo 47-godišnjeg Slavoljuba Mladenovića i njegove nevenčane 41-godišnje supruge Brankice Anđelković u koje je ispred porodične kuće u Vranjskoj Banji iz lovačke puške ispaljeno 9 metaka, već skoro dve godine nerešiva je enigma istražnim organima. Dokazi koji vode ka njihovom ubici do danas nisu pronađeni, što potvrđuju i iz Višeg tužilaštva u Vranju koje sprovodi istragu.

Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji dogodilo se u noći između 19. i 20. jula 2020. godine. Tela supružnika u dvorištu vikendice u naselju Ćosiki pronašao je otac ubijene i prijavio policiji, a istraga pokazala da je ubica od žrtava bio udaljen tek 1,5 do 2 metra i da su svi, osim jednog metka, ispaljeni u muškarca.

Međutim, to je jedino što je istragom utvrđeno u prethodne dve godine, a ubica je i dalje na slobodi i policija još traga za njim.

Više javno tužilaštvo u Vranju dana 23. 7. 2020. godine donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN učinioca. U okviru istrage sproveden je niz veštačenja (biološkog materijala i tragova, sadržaja mobilnih telefona, fizičko-hemijsko veštačenje), ispitivanja svedoka, forenzički pregledi vozila itd. Međutim, do današnjeg dana nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na izvršioca krivičnog dela, tako da PU u Vranju i dalje preduzima radnje na otkrivanju NN lica - kaže za Južne vesti tužilac Danijela Trajković.

Ljudi u Vranju i Vranjskoj Banji nemaju dilemu da je motiv ubistva bračnog para novac i da je žena slučajna žrtva, a da je meta ubice bio njen suprug, za koga se od početka spekuliše da se bavio zelenašenjem.

Prošle godine mediji su pisali o tome da se istraga privodi kraju ali, kako je i potvrđeno iz Tužilaštva, nema nagoveštaja da je istraga blizu epiloga zločina.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading