Šakovićev ubica pištolj držao u ženskoj torbici! Očevidac ispričao detalje: Tri puta je prošao, pa zapucao na člana škaljarskog klana!

Autor:

Hronika

22.06.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica za kojim policija traga tri puta je prošao pored Milića Minje Šakovića, sačekao da dvojica inspektora uđu u Stari grad, a potom se vratio i oko 23.30 sati zapucao u jednog od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana, ne osatavljajući mu šansu da preživi.

Šakovićev ubica pištolj držao u ženskoj torbici! Očevidac ispričao detalje: Tri puta je prošao, pa zapucao na člana škaljarskog klana!

Foto: Printskrin

To je inspektorima ispričao očevidac ubistva tridesetpetogodišnjeg Podgoričanina, koji je te noći trčao za ubicom.

Prema saznanjima Vijesti taj muškarac, čiji identitet je poznat Vijestima, sedeo je sa društvom u restoranu Korkovado, u kom je sa prijateljima večerao i Šaković.

Inspektorima budvanske policije ispričao je da je primetio sumnjivog muškarca kako treći put prolazi pored terase lokala ispod zidina budvanskog Starog grada. Navodno, bilo mu je sumnjivo što ta osoba menja način hoda kada prolazi, ali i stara, ženska torbica koju je nosio.

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

Vijesti saznaju i da je policajcima rekao da je, nakon što je ta osoba treći put prošla, maltene prateći dvojicu inspektora budvanske policije i nabijajući kačket ka očima da zakloni lice, pošao da plati račune, plašeći se da bi se nešto moglo dogoditi.

U njegovoj izjavi piše da je upravo tada čuo pucnje, a potom video da Šaković leži na pločniku, pa je potrčao za ubicom koji je ispalio jedan hitac u vis, najverovatnije da bi uplašio turiste koji su već bili u metežu.

Taj očevidac inspektorima je rekao da je za njim potrčao i policajac koji je sedeo u kafiću pored, čiji identitet je takođe poznat redakciji Vijesti.

Prema istim informacijama, ubicu je opisao kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara. Inspektorima je ispričao i da je egzekutor na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike. Rekao im je i da je ubicu škaljarca jurio do prostora između hotela “Mogren” i parkinga, gde je ovome ispala torbica u kojoj je bio pištolj.

- U jednom momentu ubica se okrenuo ka nama i krenuo da vadi pištolj iz torbice. Ja sam povikao, a policajac je repetirao pištolj. Ubica je potrčao još brže i tada mu je ispala torbica - piše u izjavi očevica.

Inspektorima je rekao i da je na tom mestu ostao da čuva torbicu, kako bi je inspektori izuzeli, a da je za egzekutorom Budvanina, koji je nestao kada se domogao prostora iza zgrade u kojoj je “Voli”, trčao policajac.

Navodno, video je i kako ubica naleće na taksi vozilo, na čijoj haubi je ostavio tragove.

Vijesti su ranije objavile da je za ubicom trčao policajac, koji mu je izdavao naređenje da stane, uz upozorenje da će pucati. On, međutim, nije upotrebio oružje, kako ne bi ugrozio prolaznike.

Pretresi u Budvi

Proteklih dana policajci su pretresli više stanova i automobila, a izuzeli su dokumentaciju iz malih hotela, privatnog smeštaja i od onih koji izdaju stanove.

Među objektima koje su pretresli je i stan u Starom gradu koji je zakupljivao ubijeni Šaković, a otvoren je i njegov sef. Inspektori su pretresli i automobil koji je koristio taj tridesetpetogodišnjak.

Foto: printskrin

 

Izvor iz istrage kazao je da je policija pretresla stan u kom je boravio Šaković, kako bi proverili da li, eventualno, postoje dokazi koji bi ih odveli do onoga ko je pucao u njega.

U toj istrazi saslušano je više građana, među kojima su očevici i brojne bezbjednosno interesantne osobe.

Milić Šaković, koji je prema policijskoj evidenciji bio visoko pozicioniran u škaljarskom klanu i vođa podgoričkog ogranka te kriminalne grupe, ubijen je 17. juna u budvanskom Korkovadu, naočigled brojnih turista.

Egzekutor mu je pucao u glavu dok je večerao sa prijateljima.

Vijestima je rečeno da su njegovi prijatelji, koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, inspektorima ispričali da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio da večera.

Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu u prvom redu do trga, gde su svi sedeli. Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića i rekao “ovaj je sumnjiv, pogledaj ga” Šaković nije reagovao.

Tada je muškarac počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću. Kako je Vijestima rečeno, ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića. Kada je Podgoričanin pao na pločnik, egzekutor je u njega ispalio još dva hica, a potom i još tri u već mrtvog Šakovića, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading