Ukrali novac za penzije, pa likvidirali radnika obezbeđenja! Hapšenje u Beogradu zbog filmske pljačke u Nikšiću!

Autor:

Hronika

20.06.2022

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Bosne i Hercegovine i Srbije N. M. (37) osumnjičen za ubistvo Ljubiše Mrdaka u Nikšiću uhapšen je u petak u Beogradu.

Ukrali novac za penzije, pa likvidirali radnika obezbeđenja! Hapšenje u Beogradu zbog filmske pljačke u Nikšiću!

Foto: MUP/printscreen

To je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da je osumnjičeni međunarodno tražena osoba, i da je za njim raspisana međunarodna poternica NCB Interpola Podgorica.

- Na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću, sa više saizvršilaca, izvršio krivično delo razbojništvo, kojom prilikom je na radnom mestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbeđenja 'Security Guard Montenegro' Ljubiša Mrdak -  piše u saopštenju, prenosi Kurir.

U saopštenju se dodaje da sledi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obe države u okviru ekstradicionog postupka.

Podsećamo, podignuta je optužnica protiv sedmočlane grupe koja je 20. oktobra prošle godine u oružanoj pljački pošte u Nikšiću ubila radnika firme fizičkog obezbeđenja "Security Guard Montenegro".

Prema navodima optužnice, okrivljeni su po prethodnom dogovoru i razrađenom planu uz pretnju oružjem oteli novac namenjen za isplatu penzija. Kako je saopšteno iz policije, ukradeno je 423.000 evra.

Republika

Foto: Shutterstock

Hapšenje, Ilustracija

 

Istraga je pokazala da je ova grupa sa pripremama oružane pljačke krenula 9. avgusta prošle godine sa iznajmljivanjem štek stanova u Nikšiću gde su se krili prije i nakon razbojništva.

Prema unapred utvrđenom planu, 20. oktobra prošle godine, oko 9 sati, optuženi su u džipu "kaškai" čekali radnike obezbeđenja. Kada se kombi namenjen prevozu novca i dragocenosti primakao iza zgrade pošte, tada su naoružani napadači iskočili iz džipa i hitro krenuli ka zadnjim vratima vozila.

Uvidevši da je pljačka u pitanju, Mrdak je pokušao da se suprotstavi, ali tada su razbojnici ispalili nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Mrdaka u grudi.

Ostalu dvojicu njegovih kolega razbojnici su kundacima izudarali, isprskali biber sprejem, prebacili novac u svoje vozilo i pobegli. Ubrzo nakon toga policajci su u naselju Grebovice pronašli uništeni džip koji su koristili počinioci.

Mrdak je preminuo od posledica povreda grudnog koša koje su mu razbojnici naneli iz automatske puške.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading