ENIGMA: Trag krvi ubijene pevačice na zadnjem sedištu

Autor:

Hronika

15.06.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DNK veštak Dušan Keckarević je podgrejao sumnje rekavši danas pred sudom da ima nešto što ga boli u i dalje krajnje misterioznom ubistvu pevačice. Jelene Marjanović.

ENIGMA: Trag krvi ubijene pevačice na zadnjem sedištu

Foto: Public/Promo

Ubijena Jelena Krsmanović Marjanović

- Tragovi nađeni na licu mesta ukazuju da je Jelena ubijena u kanalu, ali da je pre toga pokušavala da izađe ka drugoj strani kanala. Prema okliznuću ona je vraćena nasilno u kanal i ubijena - kazao je danas pred Višim sudom DNK veštak Dušan Keckarević odgovarajući na pitanja branilaca Zorana Marjanovića optuženog za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović.

Osim odbrani, Keckarević je i tužilaštvu pojasnio ranije pred istim sudom prezentiovani nalaz i zaključio da veštaci nisu našli ničije tragove osim Jeleninih.

Bio sam na licu mesta da bih stekao utisak šta se tamo desilo. Sve sam pregledao i u tragovima na granama na kojima je nađeno dosta krvi, kao i svuda okolo, nema nikoga, samo su tragovi Jelene Marjanović. Moralo je biti krvi na garderobi, pantalonama i jakni Zorana Marijanovića i njegovim patikama, ukoliko je ona bila u kanalu. Mi je nismo našli. Liminol test bi detektovao tragove krvi na Zoranovoj odeći da su bili prisutni u većoj meri - pojasnio je veštak Keckarević. 

On je govorio i o tragovima krvi koji su četiri dana posle njenog ubistva nađeni na naslonu zadnjeg sedišta u njenom mercedesu, a za koji su odbrana i sam optuženi ranije tvrdili da je trag Jelenine krvi ostao mesec i više dana pre njenog ubistva od povrede koju je zadobila pri menjanju gume.   

Keckarević je rekao je da se ne mize iskljuciti mogucnost da je tragove krvi mogla da prenese i druga osoba, kao i predmet, ali je istovremeno uneo i zabunu jer je rekao da se moglo raditi i o svežoj krvi i da postoji nešto što ga "boli u ovom slučaju".

- Analiza je dala jako lep intezitet i relativnu svežinu krvi. Taj trag nije vizuelno uočen ranije jer je uklonjen svesnom radnjom brisanja. Možda se radi o pranju kola ukoliko je tačno to što odbrana navodi da je nastao ranije, ja to ne isključujem - rekao je veštak. 

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zoran Marjanović

Na kraju dokaznog postupka juče su na suđenju prikazane i fotografije sa uviđaja i fotografije odeće ubijene pevačice kao i odeće optuženog za njeno ubistvo, a koju je nosio u vreme zlocina i za koju je odbrana navela da se vidi da nije oprana i drugacije tretirana budući da su na njoj zatečeni blatnjavi tragovi. 

Sudija je odlučila da ne prikaže fotografije Jeleninog beživotnog tela zabeležene na licu mesta i kasnije na obdukciji. 

Završne reči su zakazane za 8. jul, a ubrzo se očekuje i presuda u slučaju koji od  Jelenog ubistva  2. aprila 2016. ne prestaje da intrigira javnost. 

Podsetimo, Jelena Marjanović pevačica u usponu nestala je na nasipu u beogradskoj Borči u večernjim satima, dok je trčala u blizini, odnosno više stotina metara ispred supruga i male ćerke. Njeno beživotno telo otkriveno je dan kasnije u kanalu.
Zoran Marjanović je uhapšen je kao osumnjičeni za njeno ubistvo u septembru 2017. godine, a u pritvoru je bio do jula 2018.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biljana

15.06.2022 14:42

ovo je klasicno prikrivanje dokaza...