OTKRIVENA JOŠ DVA BELIVUKOVA VOJNIKA: Detalji nove optužnice protiv Nevoljinog klana

Autor:

Hronika

13.06.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senad Rašović tereti se da je učestvovao u ubistvu Nikole Mitića, a Dragan Mitrović u likvidaciji Zdravka Radojevića.

OTKRIVENA JOŠ DVA BELIVUKOVA VOJNIKA: Detalji nove optužnice protiv Nevoljinog klana

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

U drugoj potvrđenoj optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu pojavljuju se dva nova imena među 12 okrivljenih članova kriminalne grupe Veljko Belivuk - Marko Miljković, i to su Senad Rešović (34) iz Borče i Dragan Mitrović (33) iz Peći, koji su uhapšeni 18. oktobra 2021. i od tada se nalaze u pritvoru.

Rešović s nadimkom Seki i Mitrović sa šifrovanim imenom Fredi Kruger sa još deset pripadnika grupe pratili su, javljali kretanje i namamljivali žrtve da dođu na određena mesta da bi ih oteli, mučili i od njih iznudili informacije.

"Potom su ubijali lica prema planu dvojice vođa u kući u Ritopeku, koju su međusobno zvali klanica jer su u njoj instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su mleli tela ubijenih. Prethodno su pod i zidove oblagali najlonom, pa nakon uklanjanja ostataka tela sve čistili sonom kiselinom da bi uklonili svaki trag", piše u drugoj optužnici protiv monstruoznog klana.

Senad Rešović okrivljen je s grupom Belivukovih vojnika i dvojicom vođa za svirepo ubistvo Nikole Mitića 10. avgusta 2020.

- Rešović je s Vladimirom Grekom, između ostalog, bio i fizičko obezbeđenje Nevolje i Mesara. Grek i Senad su s Belivukom i Miljkovićem, na dojavu Srđana Lalića da ih neko prati, presreli Mitića u hondi blizu američke ambasade, vezali ga i oteli upotrebom fizičke sile. Mitića su odvezli u bazu, kako su zvali prostorije koje je klan koristio ispod južne tribine na stadionu Partizana. Rešović je potom učestvovao u prebijanju Mitića, zahtevajući da im kaže prema čijem nalogu je pratio vođe klana, a tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo - kaže izvor Republike.

Dragana Mitrovića s devet pripadnika klana i vođama tužilaštvo označava kao osobe koje su na podmukao način i iz koristoljublja ubili Zdravka Radojevića. Mitrović je, prema istrazi, prvih 10 dana novembra 2020, kao i braća Budimir, osmatrao stan i imovinu Radojevića, ali i ispratio njegovo kretanje i kontakte. Sve okrivljene tužilac tereti za teško ubistvo Radojevića budući da su ga zverski tukli jer je član suparničkog klana da bi im dao informacije korisne za dalji obračun s njima, kao i pribavljanje imovinske koristi.

- U kući strave u Ritopeku klan je naredio Radojeviću da uzme pištolj i stavi municiju u njega da bi potom tim pištoljem inscenirali njegov navodni napad na Marka Budimira pucajući na njegovu garažu pored kuće. Uporedo su prisvojili na prevaru njegove luksuzne automobile, a žrtvu su s oblepljenim selotejpom oko usta spustili do klanice i skinuli ga golog. Vezanih udova Zdravka su zlikovci položili licem ka podu i postavili mu dasku ispod glave. Belivuk mu je sekirom odsekao glavu udarcem u vrat i posle toga ga sa četvoricom vojnika samleo u mašini i bacio u Dunav - ispričao je naš izvor.

Seki bio udarač, ali Greku se više verovalo

Okrivljeni svedok tužilaštva Bojan Hrvatin rekao je da su Belivuku i Miljkoviću obezbeđenje bili Rešović i Grek, a drugi par braća Budimir i da su svi bili naoružani.

- Oni su se uključivali kad su trebali mišići, mada se Greku više verovalo. Seki (Senad) bio je jak udarač - kazao je Hrvatin.

Veljin telohranitelj

Senad Rešović je rođen u Beogradu. Završio je srednju saobraćajnu školu, ali je radio kao fizičko obezbeđenje ličnosti i dnevno je, kako je izjavio, zarađivao od 3.000 do 4.000 dinara. Čovek koji je obezbeđivao Belivuka i Miljkovića prijavljen je na adresi svoje majke u Borči, ali je neprijavljeno živeo u Krnjači.

Sestra ga izdržavala

Dragan Mitrović nije zaposlen, a po zanimanju je mašinski tehničar. Rođen je u Peći. Prijavljen je u Borči na adresi svojih roditelja, a živeo je u istom naselju s nevenčanom suprugom, ali na neprijavljenoj adresi.

Pred tužiocem Mitrović je rekao da ga je do hapšenja izdržavala sestra, verovatno ista ona koju je spominjao u dešifrovanoj Skaj prepisci koju je imao s Belivukom, Miljkovićem i još nekoliko pripadnika klana.

- Kad dođe kod moje sestre po kamatu - napisao je Mitrović u odgovoru saradnicima kad bi mogao da se "namesti" Zdravko Radojević, kojeg su kasnije i ubili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading