BELIVUKA ČEKA DUGA ROBIJA!? Potvrđena druga optužnica protiv kriminalne grupe Velje Nevolje!

Autor: Republika

Hronika

06.06.2022

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 2. juna 2022. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta 13.4.2022.godine protiv okr. V. Belivuka i dr., zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

BELIVUKA ČEKA DUGA ROBIJA!? Potvrđena druga optužnica protiv kriminalne grupe Velje Nevolje!

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov  za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 13.4.2022.godine okrivljenima  je stavljeno na teret da su izvršili sledeća krivična dela:

Okrivljenom V.B. stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M.M, stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu  i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom S.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M.B stavljeno je na teret da je izvršio izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu  i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom saradniku H.B stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom D.V stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu  i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom G.V stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom T.D stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Belivuk i MIljković optuženi za najteža krivična dela

Okrivljenom S.A stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom saradniku S.N stavljeno je na teret da je izvršio dva krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu  i to teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ, i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 Kz u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom R.S stavljeno je na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 KZ i krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Okrivljenom M.D stavljeno je na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 KZ, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu  iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 5 KZ u vezi sa članom 33 KZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading