SVI MAFIJAŠI MILOVE KOLUMBIJE: U Crnoj Gori uhapšena bivša šefica Vrhovnog suda!

Autor:

Hronika

19.04.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Medenica mnogo zna i ako ona progovori, Đukanović bi dobio više doživotnih robija, kaže za Srpski telegraf Nebojša Medojević.

SVI MAFIJAŠI MILOVE KOLUMBIJE: U Crnoj Gori uhapšena bivša šefica Vrhovnog suda!

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Hapšenje Vesne Medenice, koja je 13 godina u fotelji predsednice Vrhovnog suda bila desna ruka Mila Đukanovića, izazvalo je nezapamćenu buru ne samo u Crnoj Gori nego i u čitavom regionu.

Čelnici DPS, policijski vrh, kao i kriminalci u Crnoj Gori, Srbiji i odbegli po svetu, strahuju da će uhapšena otkriti sve uloge u mafijaškoj hobotnici koja je harala regionom protekle dve decenije, a i duže.

Medenica je uhapšena u nedelju uveče na podgoričkom aerodromu, s kog je nameravala da poleti ka Beogradu, a policija je lišila slobode iz dva razloga - zbog osnovane sumnje da je stvarala kriminalnu organizaciju i protivzakonito uticala koristeći službeni položaj.

Ona je bila na čelu Vrhovnog suda od 2007. do ostavke, koju je podnela krajem 2020, a opozicioni političari su je mnogo puta prozivali za spregu s političkim, tužilačkim i policijskim vrhom koji je, prema njihovim saznanjima, upravljao švercom droge, oružja i cigareta i štitio kriminalne klanove da neometano deluju i s njima dele kajmak, kao što je to bio slučaj policijskog funkcionera Zorana Lazovića, koji je pokrivao "kavačke" vođe, čije poreklo imovine je ovih dana predmet istrage.

Republika

Foto: Printscreen

Nebojša Medojević

- Dogodilo se hapšenje Vesne Medenice i konačno se odmotava klupko o kojem sam decenijama pričao - o Kolumbiji i Meksiku na crnogorski način, odnosno nastajanju kriminalnog klana u kabinetu Đukanovića. Medenica mnogo zna i ako ona progovori, Đukanović bi dobio više doživotnih robija - rekao je za Srpski telegraf Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene.

On dalje kaže da su najtvrđi dokazi doveli do hapšenja Medenice iz razotkrivenih kriptovanih poruka sa Skaj aplikacije iz kojih se jasno vidi njena umešanost u kriminal, šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta, a ističe zadovoljstvo zbog pritiska Amerikanaca da se u Crnoj Gori zaustavi šverc droge i Britanaca za cigarete.

Mama će da nas zaštiti

Republika

Foto: Youtube/Vijesti Online

Vesna Medenica

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora Miloša Medenice, sina Vesne Medenice, i Darka Lalovića, njenog telohranitelja, u kojima se dogovaraju o švercu kokaina, opojne trave, cigareta i oružja. Otkriveno je da je Medenica koristio kriptovani telefon koji je bio predmet istrage francuske službe u okviru međunarodne akcije policije. On je u predmetu SDT označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe.

- Kroz transkripte razgovora Medenice s mafijom on je rekao da je njegova majka upoznata s njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba "jer mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta i droge - svedoči Nebojša Medojević i pojašnjava ulogu sina sudije u klanu:

- Miloš nije neki kriminalac, on je samo, ozbiljno navučen na kokain, koristio majčin uticaj da bi ona preusmeravala istrage protiv kriminalaca koji su njemu davali parče kolača za usluge.

Zanimljivo je da je Vesna Medenica često govorila da je sudijama teško da sačuvaju moralnost i autonomiju kad su im plate preniske.:

Đukanovićev zaštitnik "kavčana" oteran u penziju

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Milivoje Katnić

Milivoje Katnić smenjen je u februaru s funkcije glavnog specijalnog tužioca, na kojoj je bio od 2015. On je vrlo teško podneo odlazak s funkcije i borio se lavovski da ne izgubi uticaj, navodeći da su ga okrivljeni oterali u penziju. Nasuprot tome, njegov mandat obeležile su razne kontroverze jer su ga javno prozivali da je Đukanovićev glavni zaštitnik u prljavim poslovima, ali i štićenik "kavačkog klana".

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori postaje smislena zahvaljujući Katnićevoj smeni, poručivala je nova crnogorska vlast, koja tvrdi da je sve krivične prijave podnete protiv Mila Đukanovića i njemu bliskih osoba Katnić odbacivao.

- Od nekada slabo plaćenih izbacivača sa studentskih žurki dogurali su do vlasnika hacijendi i ogromnih količina keša, o čemu će novo tužilaštvo reći više. Došlo je vreme da privatni Milov tužilac i "policajac" polaže račune građanima Crne Gore - napisao je Andrija Mandić na Tviteru, jasno aludirajući na Katnića i njegovog pobratima Zorana Lazovića.

KUM CRNOGORSKE MAFIJE

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Kum crnogorske mafije, kako oslovljavaju Zorana Lazovića, koji je u javnosti optuživan da je obezbedio avion i bekstvo Radoju Zviceru, vođi "kavačkog klana", kao i da je ukinuo zabranu ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, omogućivši im da nesmetano uđu u zemlju, planiraju, organizuju i vrše zločine, bio je načelnik Milove tajne policije, odnosno osoba koja je upravljala najprljavijim kriminalnim poslovima u Crnoj Gori, ali i regionu.

Crnogorski mediji pisali su da je Lazović pružao zaštitu zloglasnim vođama klana tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, a da je Petar Lazović, jedan od dvojice njegovih sinova zaposlenih u policiji, bio gost kod Zvicera na slavlju. Nebojša Mandić za Lazovića kaže da je on crnogorski Legija.

Lazovićeva povezanost s "kavčanima" spominje se i u zvaničnoj optužnici, na kojoj se zajedno s pripadnicima kriminalnih klanova nalaze on i Milivoje Katnić.

Svedok-saradnik predstavljen kao Jordan, posle podizanja te optužnice, izjavio je da je kod "škaljaraca" Lazović bio označen kao "opasan tip" koji radi za "kavčane". Zoran Lazović je i kao visoki operativac ANB označavan kao pripadnik "mojkovačkog klana".

Lazović je poznat i po tome što je prisustvovao svadbi Safeta Kalića, koji je bio optužen za pranje novca stečenog prodajom droge i za šverc cigareta. Među zvanicama su, pored Lazovića, bili i Darko Šarić, Ljubiša Buha Čume i drugi pripadnici "zemunskog klana".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading