MISTERIJA OSAKAĆENOG TELA: Pronađen leš u Dunavu pre mesec dana - sumnjalo se da je Kecman ili Periš!

Autor:

Hronika

28.03.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

DNK veštačenje tela koje je početkom marta isplivalo iz Dunava kod Kostolca još uvek nije završeno, te nije poznato da li je reč o nestalom Mateju Perišu, žrtvi klana Veljka Belivuka, ili nekom drugom građaninu koji se utopio u reci.

MISTERIJA OSAKAĆENOG TELA: Pronađen leš u Dunavu pre mesec dana - sumnjalo se da je Kecman ili Periš!

Foto: republika.rs

Podsetimo, ribari su 4. marta u Dunavu blizu obale pronašli unakaženi leš kome je falio deo trupa i glava. Telo muškarca na sebi je imalo čarape i crne patike, a policija i Više tužilaštvo iz Požarevca odmah su obavili uviđaj. Posle obdukcije izdata je naredba da se uzme DNK profil kako bi se utvrdilo čije telo je zapravo pronađeno u Dunavu.

- Obdukcijom nije moglo biti precizno utvrđeno šta je uzrok smrti, a DNK analize još uvek nisu objavljene. Jedino što se sa sigurnošću može reći je da telo pripada muškarcu starosti oko 40 godina, koji je bio visok 187 santimetara - priča izvor:

- Obzirom na razvijenost mišića na nogama, veruje se da se on bavio sportom - dodao je sagovornik.

Da podsetimo, naš izvor je ranije rekao da se ne isključuje mogućnost da je telo zapravo u Kostolac dospelo iz neke od okolnih zemalja kroz koje protiče Dunav.

Foto: Društvene mreže

Matej Periš

- Telo je u vodi bilo šest meseci do godinu i po dana,a istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o telu koje je doplovilo iz Hrvatske ili neke druge zemlje kroz koju protiče Dunav. Interesantno je da, uprkos objavljenim fotografijama na kojima se vide patike koje su na telu, niko zasad nije kontaktirao sa istražiteljima da se interesuje za slučaj, niti da identifikuje ostatke - rekao je ranije naš izvor.

Naš sagovornik je ranije naglasio da telo najverovatnije ne pripada Mateju Perišu, pošto je on nestao pre skoro tri meseca, a da je ovaj leš bio duže u vodi.

- Poznato je da je klan Veljka Belivuka ostatke žrtava bacao u Dunav, ali ih je pre toga mleo. Proveravalo se da telo možda ne pripada Jovu Kecmanu, ali kako analize nisu još stigle, a Kecman je bio niži i stariji, leš i dalje ostaje neidentifikovan - rekao je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading