ODLUČENO JE, POZNATA SUDBINA DIJANE HRKALOVIĆ: Ovo je obrazloženje suda za krucijalnu odluku!

Autor:

Hronika

18.03.2022

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, optuženoj za trgovinu uticajem.

ODLUČENO JE, POZNATA SUDBINA DIJANE HRKALOVIĆ: Ovo je obrazloženje suda za krucijalnu odluku!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Profimedia, pixabay

- Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva - rečeno je Tanjugu u sudu.

Na ovu odluku suda ona ima pravo žalbe.

Hrkalović je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.

Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije, 24. decembra, kada je vraćena u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Njoj je 2. marta trebalo da počne suđenje, ali je odloženo jer je dva dana pre toga otkazala punomoćje svojim advokatima i angažovala novog branioca Vladimira Ðukanovića, koji je tražio dodatno vreme za upoznavanje sa predmetom i pripremu odbrane.

Zajedno sa bivšom državnom sekretarkom optužena su i dvojica bivših policijskih funkcionera.

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produžuenom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radovan Kojić

18.03.2022 12:16

Dobar smer... Neka se "vodi" van mogućnosti zloupotrebe sudskog procesa... Javnost je dovoljno upoznata, sve ostalo bi bilo kontraproduktivno... PRAVNA DRŽAVO..., ovo je tvoj ISPIT...!!!