POZA I ODEĆA SA PORUKOM: Belivuk oponaša Legiju, komplikovan fenomen

Autor:

Hronika

13.03.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu na optuženičkoj klupi našao se Veljko Belivuk kao vođa najmonstruoznijeg klana u regionu, a svojevremeno na istom mestu stajao je i Milorad Ulemek Legija, kome se sudilo za ubistvo premijera Zorana Đinđića

POZA I ODEĆA SA PORUKOM: Belivuk oponaša Legiju, komplikovan fenomen

Foto: ATA Images

Veljko Belivuk, prema ekskluzivnim fotografijama koje je Kurir objavio u utorak 8. marta, u sudnici se pojavio u beloj majici, dok je Marko Miljković, njegova desna ruka, bio u crnoj. Prema navodima stručnjaka, oni su poslali poruku svojim istomišljenicima na južnoj tribini, a pre njih isto to je činio i Legija, koji je dolazio na suđenja u majici sa motivima Jedinice za specijalne operacije (JSO), čiji je bio komadant.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Veljko Belivuk

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je za Kurir da su i jedan i drugi poslali određenu poruku svojim stavom, oblačenjem i ponašanjem u sudnici.

- Ovo je veoma komplikovan fenomen. To što su Belivuk i Miljković došli u bojama navijačkog kluba može biti parada i slanje poruke svojoj bandi, jer oni imaju saradnike na slobodi - kaže kriminolog i dodaje da stav Belivuka i Legije ispred govornice šalje još jednu poruku.

Republika

Foto: e stock

Marko Miljković Mesar

- Njihov stav i nadmenost, na neki način odavanje utiska nedodirljivosti i neustrašivosti pred govornicom može biti i ohrabrenje samom sebi. Tako podižu sebi i samopouzdanje, ali i žele da pokažu da su neke face i neko ime - kaže Radovanović.

Sagovornik Kurira kaže da svojom celokupnom pojavom šalju i poruku javnosti.

- Takođe, ne treba zaboraviti da svojim pojavljivanjem i tim stavom da su nedodirljivi pokazuju širokoj javnoj masi da su i dalje tu, iako su iza rešetaka - kaže kriminolog.

Na optuženičkoj klupi u utorak u Specijalnom sudu bilu su Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihovog klana, a četvoro pripadnika je došlo sa slobode, među kojima i jedina žena u klanu Slađana Sekulić. Belivuk je po ulasku u sudnicu navodno pripretio svedocima-saradnicima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Milorad Ulemek Legija

- Čim je ušao u sudnicu, okrenuo se ka delu u kom su sedeli Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Dobacio im je: „Pi*ke!“, najverovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koja su po sopstvenom priznanju učestvovala u ubistvima i uklanjaju leševa, izdali grupu - podseća izvor i dodaje da ispred Specijalnog suda bilo opsadno stanje i pojačane mere obezbeđenja, baš kao što je bio slučaj kada se svojevremeno u ovom sudu sudilo Legiji.

Dok je stajao za govornicom, oko Belivuka su stajali i stražari. Na snimcima Legije iz sudnice, podsetimo, vidi se da je on bio sam dok je stajao za govornicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading