GOLUBOVIĆ IDE NA ROBIJU! Odrukao prljavog inspektora Božu pa se sprema za zatvor!

Autor:

Hronika

03.02.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beranac Filip Golubović (26) kojem je juče počelo suđenje za udruživanje sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka, kada i Božidaru Stoliću bivšem inspektorou SBPOK za isto delo, ali i za zloupotrebu službenog položaja, trebalo bi da ode na izdržavanje zatvorske kazne u Sremskoj Mitrovici već 20. februara. U pitanju je izvršenje kazne za prethodno učinjena i dokazana krivična dela.

GOLUBOVIĆ IDE NA ROBIJU! Odrukao prljavog inspektora Božu pa se sprema za zatvor!

Foto: ST/A.Popović, D. Kadić

To je Golubović lično saopštio sudiji Zoranu Šešiću  kada je odredio da se 17. marta nastavlja sudjenje. 

- Šta je sad Goluboviću? - pitao je sudija optuženog kad se javio za reč kao i više puta pre toga tokom jučerašnjeg pretresa. 

- Ja imam pravosnažnu zatvorsku kaznu i moram uskoro da se javim u Sremsku Mitrovicu. Treba 20. februara da idem, ali pisali smo molbu za odlaganje, pa šta bude - rekao je Golubović pomirljivo i izazvao blage osmehe na licima prisutnih. 

Inače, tokom suđenja Stolić i Golubović su sedeli jedan do drugog i stalno su  komunicirali, dok su njihovi advokati osporavali navode optužnice u kojoj se kao jedan od dokaza TOK ističe Golubovićevo priznanje policiji o svojoj i Stolićevoj krivici. 

Advokati optuženih su izjavili da je Golubović tu izjavu dao pod pritiskom i iinstrukcijama iz policijske strukture. 

U optužnici koju zastupa zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić piše da je Stolić okrivljenom Goluboviću otkrio da je bio na pretresu kuće u Ritopeku i da je nakon prskanja hemijskim sredstvom utvrđeno prisustvo krvi svuda po kući.

- Otkrio mu je da i da policija poseduje dokaze, DNK tragove u kući u Ritopeku, kojima se potvrđuje ubistvo Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića . Sve navedene informacije, koje je dobijao od Stolića, Golubović je prosleđivao N. N. osobi, koji mu je rekao da će, ukoliko Stolić bude uredno prosleđivao informacije, dobiti nagradu od 5.000 evra - navodi se u dokumentuma TOK. 

Takođe, i deo optužnice u kojem piše da je tužilaštvo došlo u posed skaj komunikacije u kojoj klanu Belivuk govori o Stoliću i njihovoj saradnji, branioci su oštro osporili. 

- Stolić ima četiri obična telefona i nije imao skaj, te mu nije oduzet kao ni Filipu Goluboviću - rekao je Stolićev branilac Banislav Bogdanović. 

Ko je Filip Golubović

Filip Golubović je iako mlad već dobro poznat crnogorskoj i srpskoj policiji i osuđivan je više puta. Hapšen je zbog narkotika i oružja. Inače, prema pisanju štampe Filip je brat od strica Željka Golubovića, koga su crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu izuzetno blisku kavačkom kriminalnom klanu, posebno navodnom vođi Radoju Zviceru. Golubović je bio u dobrim odnosima sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. 
Filip Golubović je u avgustu prošle godine bio otet, a njegova otmica je prema saznanjima policije povezana sa nestankom takođe problematičnog Gorana Mihajlovića iz beogradskog naselja Resnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading