ZA LARU (6) ŽIVEO, ZA NJU I UMRO! Ispovest prijatelja Srbina koji se udavio u Australiji spasavajući ćerkicu iz okeana!

Autor:

Hronika

26.01.2022

19:04

Bio je divan, najbolji od nas, kroz suze je rekao Vjekoslav Janjetović, najbolji prijatelj Branka Radulovića (49), heroja Srbina iz Banjaluke koji je nastradao u nezapamćenoj drami koja se odigrala na popularnoj plaži u Adelejdu na jugu Australije kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku Laru odneli daleko od obale.

ZA LARU (6) ŽIVEO, ZA NJU I UMRO! Ispovest prijatelja Srbina koji se udavio u Australiji spasavajući ćerkicu iz okeana!

Printskrin

Radulović je u Australiju otišao 1993. godine za vreme rata. Tamo je razradio svoj biznis i sve je, kako kaže njegov prijatelj Vjekoslav, radio za ćerkicu, prenosi Objektiv.

Bio je ovde u Banjaluci četiri meseca, na aerodrom smo ga ispratili nas četvorica njegovih najboljih prijatelja iz detinjstva… Kao da smo nešto predosetili… – kaže i dodaje:

Uvek ga prati samo jedan od nas.

Često je dolazio u Banjaluku… Kupio je ovde auto da ima, imanje. Radio je od ’93, mukotrpno… Tek sada je bio, što se kaže – “pao na zelenu granu”. Razradio je biznis u Australiji, kupovao je stare kuće, renovirao i prodavao. Sve je radio za ćerku, na kraju je za nju i otišao kao heroj. Stalno je govorio, “moja Lara”. Nikada je nije doveo u Banja Luku, a non-stop je obećavao da će je dovesti, da je vidimo – kaže on i kroz suze nastavlja:

On je, ljudi moji, imao toliko veliko srce… Kao i njegov pokojni otac.

Vjekoslav kaže da Brankova familija živi u Banjaluci, odnosno, majka, dva brata i sestra, a da mu je supruga sa ćerkom u Australiji.

Dva brata i sestra isto su bili u Australiji, pa su se ovde vratili. A Branko… kada god bi došao ovde, častio bi celu kafanu… Šta više da vam kažem, čovek velike duše, kao i njegov otac – priča Vjekoslav.

Sahrana će, prema njegovim rečima, biti u utorak, a kao uzrok smrti navedeno je – gušenje.

Obdukcija je gotova, on se ugušio vodom. Imao je pejsmejker… Sahrana će biti u utorak – kaže on i navodi:

Mi ćemo mu ovde napraviti bistu. Za godinu dana. Kako i dolikuje takvom prijatelju i velikom heroju – rekao je Vjekoslav.

Podsetimo, Branko je poginuo kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku odneli daleko od obale.

Bonud video:

Komentari (0)

Loading