NOVINAR PITAO ARKANA DA LI JE SLEDEĆI NA SPISKU ZA ODSTREL: Rekao mu je samo 4 reči od kojih se ledi krv u žilama

Autor:

Hronika

14.01.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

22 godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinenatal" navršava se sutra, 15. januara.

NOVINAR PITAO ARKANA DA LI JE SLEDEĆI NA SPISKU ZA ODSTREL: Rekao mu je samo 4 reči od kojih se ledi krv u žilama

Foto: youtube.com/radovan džeko

Nekoliko godina pre Arkanovog ubistva, pričalo se po Beogradu, ali i u medijima, da je Ražnatović na meti i da mu preti potencijalna likvidacija.

Ta tema je naročito bila aktuelna 1997. i to posle 11. aprila kada je u restoranu "Mama mia" u srpskoj prestonici likvidiran Radovan Stojičić Badža, general srpske policije, načelnik Službe javne bezbednosti i zamenik ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Kobne večeri, Stojičićev sin Vojislav sedeo je u restoranu "Mama mia" s prijateljem koji je po zanimanju bio carinik. Oko ponoći mladić je telefonom pozvao oca i rekao mu da dođe.

Stariji Stojičić se ubrzo pojavio u svom "BMW-u". Seo je leđima okrenut ulazu i izlogu restorana. Nasuprot njemu sedeo je Vojislav, a s leve strane stola bio je prijatelj.

Pola sata posle ponoći na vratima se, držeći automat, pojavio muškarac visok oko 185 cm, u tamnoj jakni, tamnim farmerkama i s čarapom na glavi.

Uzviknuo je: "Svi na pod!" i ispalio rafal u zamenika ministra. Svi hici pogodili su Stojičića u vrat i glavu i ubili ga na mestu. Niko drugi nije povređen. Ubica je zatim istrčao iz kafane, ispalio jedan rafal u veliki izlog i nestao bez traga.

Badža i Arkan su bili bliski prijatelji, njegova smrt nikada nije rasvetljena. Neposredno posle njegovog ubistva, na konferenciji za štampu, novinari su upitali Ražnatovića da li je on sledeći.

Arkan je tada hladno odgovorio:

- Neka bude šta bude!

Jednom drugom prilikom, Ražnatović je na novinarsko pitanje da li se boji odgovorio:

- Kao i ostali ljudi, imam samo jedan život. Bio sam u mnogim nezavidnim situacijama, ali mislim da je to sudbina. Čovek može da umre na razne načine, ali ja o tome ne mislim i neću da mislim.

Na mnogobrojnim suđenjima nisu utvrđeni ni motiv niti nalogodavci ubistva Ražnatovića, pa je tako ostalo nejasno šta je nagnalo policajca iz Trbušnice da ubije Ražnatovića i, pored njega, i Milenka Mandića Mandu i Dragana Garića, koji su sedeli sa Arkanom u separeu hotelskog hola.

Prvobitni plan ubica bio je da Arkanu ponude da kupi "audi A8" ispod cene i da ga namame da proba automobil, a onda ga ubiju u tom automobilu. Arkan je došao do vrata hotela ali je "nešto namirisao" i odustao od "audija". Onda se prešlo na "plan B".

Gavrić je 15. januara 2000. godine nešto posle 17 sati za svega desetak sekundi uspeo da Arkanu ispali tri metka u potiljak iz pištolja "CZ 99", a onda sa četiri metka u glavu i grudi likvidira Mandića i Garića sa dva u leđa.

On je posle trostrukog ubistva potrčao ka izlazu hotela, ali ga je nadomak izlaza iz hotela, neočekivano, dočekao metak Zvonka Mateovića, koji je obezbeđivao Arkanovu ženu, pevačicu Svetlanu Ražnatović Cecu.

Policajac iz Trbušnice je u opštem metežu puzao na laktovima i uspeo da se izvuče iz hotela. Gavrić je, pogođen u bok između dve ploče pancirnog prsluka, iste večeri zbrinut u privatnoj klinici u Loznici.

Posle ubistva Ražnatovića, podzemlje je preuzela banda Legije, Čumeta Dušana Spasojevića, koja je pod izgovorom osvete pobila sve konkurente u podzemlju. Kada se Čume odvojio i odlučio da svedoči protiv dojučerašnjih ortaka, Legija i Spasojević su organizovali ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića koji je nameravao da ih uhapsi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
zora

14.01.2022 20:09

Od, neka bude sta bude mi se ledi krv u zilama. Mafijas i ubica zna da ce umreti od metka. Arkanove avanture nekoga bas opsedaju.

Odgovori 11 1