"ANALIZIRALI SMO SNIMKE, OSOBA KOJA JE OBUČENA KAO MATEJ ULAZI U VODU": Prvi čovek kriminalističke policije o novim detaljima potrage

Autor: Republika

Hronika

12.01.2022

13:12

Na konferenciji za hrvatske medije prvi čovek kriminalističke policije Hrvatske izneo je nove detelje koji se tiču potrage za nestalim Matejem Perišem iz Splita.

"ANALIZIRALI SMO SNIMKE, OSOBA KOJA JE OBUČENA KAO MATEJ ULAZI U VODU": Prvi čovek kriminalističke policije  o novim detaljima potrage

ST/P. DIVAC/screenshot

Osvrnuo se na video snimke, a posebno je pomenuo snimak na kome se vidi osoba koja pliva Savom.

- Sve što je dokazni materijal, a tu spada i snimak, nezahvalno je komentarisati. Žao mi je što ti snimci izlaze u javnost. Kako izlaze, ne znam i ne mogu tvrditi. Spekulisati šta se na njima nalazi ili ne nalazi, ne mogu. Gledamo sve snimke. Od izlaska iz kluba do ulaska u vodu, svaka sekvenca se pregleda, sati i sati materijala. I nakon toga, nakon nestanka, sve se pregleda, je li se negde drugo pojavio. Rezultati analize snimaka koje se još obrađuju, izoštravaju i pregledaju, daju se srpskom tužilaštvu koje će doneti zaključak. Osoba obučena kao Matej došla je u vodu. Ne postoji niko ko može reći da je sigurno ušao u vodu. Postoje podaci koji upućuju na te stvari, ali ne mogu iznositi detalje - istakao je Gerovac.

Podestimo, Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz potpuno nepoznatih razloga, on je oko 1.20 posle ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se gubi svaki trag.

Nestanak mladića iz Splita podigao je Srbiju i region na noge. Šta se tačno dešavalo kobne noći, niko sa sigurnošću ne zna. Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej sa drugarima iz Splita došao do Zagreba, da su tu ostavili svoje automobile i iznajmili kombi kojim su došli do Beograda.

(Republika/Espreso)

Bonus video:

Komentari (0)

Loading