VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Jovičić sa slobode čeka suđenje

Autor: Republika

Hronika

11.01.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Jovičić, nekadašnji predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS, koji je optužen sa još devet osoba da je omogućio nelegalnu gradnju u toj opštini, braniće se sa slobode, saznaje Republika.

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Jovičić sa slobode čeka suđenje

Foto: Printskrin/Vikipedia

Jovičić koji je uhapšen 1. juna, nakon dvomesečnog pritvora, bio je prvo poslat u kućni pritvor, a kako potvrđuju iz Višeg suda u Beogradu, sada će se braniti sa slobode, a osim toga, prema predlogu tužilaštva njemu je ukinuta i mera zabrane kontakta sa određenim licima.

- Prema okrivljenom Jovičić Aleksandru mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima ukinuta je po predlogu tužilaštva, dok je mera zabrane napuštanja stana ukinuta po sili zakona iz razloga što tužilaštvo nije u zakonskom roku podiglo optužnicu - navode iz Višeg suda za Republiku.

Jovičić je optužen za dva krivična dela, trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i Dražen Vujić i Vojislav Ćirić, kao i A.V, Z.L , S.H, T.H. i V.Ž.

Nakon hapšenja Jovičića, MUP je saopštio da se funkcioner sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula, Dražena Vujića, da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milena

11.01.2022 20:24

Pusten pljackas.Sramotno.Juce stigo i vec opljackao toliko.Sram bilo djubre jedno,nije se setio sirotinje odakle je otiso!Srbiju su oglodali.