SNIMAK O NESTANKU JELENE MARJANOVIĆ MOŽE DA PROMENI TOK SUĐENJA? Stručnjak izneo nove detalje ubistva pevačice!

Autor: Republika

Hronika

20.12.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Audio-snimak na kome se čuje razgovor Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2020. na nasipu Crvenka u beogradskom naselju Borča, i policijskih službenika nema nikakav značaj za tok sudskog postupka protiv udovca, kaže bivši operativac DB Božidar Spasić.

SNIMAK O NESTANKU JELENE MARJANOVIĆ MOŽE DA PROMENI TOK SUĐENJA? Stručnjak izneo nove detalje ubistva pevačice!

Foto: Public/Promo

Ubijena Jelena Krsmanović Marjanović

On ističe da ovaj audio-snimak nije ništa novo, te da ga je tužilac sigurno "imao na svom stolu" i pre podizanja optužnice.

- Činjenica je da za taj audio-snimak svi znaju već pet godina i da je bio deo istrage. Optužnica je podignuta pošto je tužilac poslušao snimak, tako da on ne može sada da utiče na dalji tok postupka protiv Marjanovića, koji se tereti za teško ubistvo supruge - objašnjava Spasić i dodaje da policijski službenici jesu zakazali u ovom slučaju, kao i da uviđaj nije urađen kako treba, prenosi Kurir.

On ističe i da to što Marjanović, dok prijavljuje nestanak svoje žene, nju ne naziva ni po imenu, ni suprugom, već "majkom deteta", nije ništa čudno.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić izneo nove detalje o ubistvu Jelene Marjanović

- On je tada verovatno bio uplašen i zbunjen. Može svima da se dogodi da se tako spetljaju - kaže on.

Podsetimo, u petak je na televiziji Insajder objavljen audio-zapis, nastao 2. aprila 2016. godine, na kom se čuje kako Zoran Marjanović poziva policiju na broj 192 i prijavljuje nestanak Jelene Marjanović. Ljudi iz MUP koji su tada s njim razgovarali mu govore "da proveri da li mu je žena kod kuće, a jedan je čak razumeo da je Zoran izgubio majku".

- Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak. Evo, ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu. Izašli smo da majka trči, da vežba. Ona je otišla da trči i nestala je. Ima telefon, dostupna je, da li možete da je locirate? - rekao je Zoran službeniku policije koji mu se javio.

Kako se čuje na snimku, odgovor policijskih službenika je bio da je prošlo samo pola sata otkad mu se žena ne javlja, te da ne mogu da je lociraju preko mobilnog i da, ako se ne pojavi u određenom vremenskom periodu, dođe lično u stanicu i prijavi nestanak.

Kako se već pisalo, snimak Zoranove prijave podelio je javnost. I dok jedni smatraju da je policija napravila propust, jer su neozbiljno shvatili njegov prvi poziv, drugi misle da je on sve dobro osmislio i da je i taj poziv deo njegove glume.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Zoran Marjanović tvrdi da je nevin

Oglasio se i Zoran

Nakon objavljivanja snimka, Zoran Marjanović rekao je za naš portal da je posle mnogo vremena osetio zadovoljstvo zbog objave audio zapisa i zahvalan je svom timu koji je snimak razgovora nabavio. 

- Pa šta da kažem osim da mi je drago mi je da polako, ali nesputano sva istina izlazi na videlo. Moji advokati su pribavili te snimke mog razgovora sa policijom i ja sam im zahvalan zbog toga. Pričao sam od samog početka, to što sada slušaju čitaoci portala. I, neverne Tome pitam šta sam drugo mogao da pomislim nego da je oteta moja supruga sa kojom sam došao na nasip i koja je otrčala i više se nije vratila. Nije bilo uobičajeno da se ne vidi na stazi za trčanje  i da se ne javlja na telefon. Međutim, moju istinu niko nije hteo da čuje - kazao je Zoran. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Oko

20.12.2021 13:14

A, da nije ipak visoko pozicioniran politicar taj koji je sve uradio? Pitam uspur jer je taj bio u kontaktu...

Odgovori 18 5
Milan1

31.01.2022 08:22

Teško da će se, sa ovim dokazima, Zoran osuditi, mada je realna mogućnost da ju je on ubio. Ali na osnovu dokaze se osuđuje, a ne na osnovu vjerovatno će.