CRNA MREŽA KRIMINALA: Belivuk povezan sa ubicom Strahinje Stojanovića?! ELEZ POKRENUO LAVINU

Autor: Republika

Hronika

11.12.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo oružja koje je nađeno u kući strave u Ritopeku, u kojoj su kako se sumnja Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana, ubijali, tranžirali i mleli ljude, navodno je nabavljeno od kriminalaca koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Storidž 2" u Republici Srpskoj.

CRNA MREŽA KRIMINALA: Belivuk povezan sa ubicom Strahinje Stojanovića?! ELEZ POKRENUO LAVINU

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Kako prenose tamošnji mediji, navodni vođa te grupe je Dušan Lovrenović, sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana poternica zbog likvidacije Strahinje Stojanovića u septembru 2020. u Beogradu. Akcijom "Storidž 2" policija Republike Srpske razbila je Lovrenovićevu kriminalnu grupu i uhapsila 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima i oružjem.

 

Izvršene likvidacije

- Istražitelji su prvo radili na tome da razbiju ekipu koja je prodavala marihuanu. Međutim, radom se došlo do krupnijih stvari, pa je otkriveno da se grupa bavila i prodajom oružja - navode mediji iz BiH:

- Sumnja se da je ova banda oružjem snadbevala i ekipu Veljka Belivuka. Pretpostavlja se da je deo tog naoružanja zaplenjeno u Ritopeku, prilikom hapšenja Belivuka i njegovih vojnika, i da su neke likvidacije izvršili upravo s tim oružjem, prenosi Kurir.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube, Starsport

 

 

Izvori bosanskih medija dodaju da je ova akcija pokrenuta nedugo nakon što je jedan od ozbiljnijih kriminalaca u regionu, Darko Elez, sklopio sporazum sa tužilaštvom BiH.

- Ova kriminalna organizacija bila je usmerena na razbijanje grupe koja je bliska sa starijim Lovrenovićem, koji se nalazi u bekstvu, jer je prošle godine, kako se sumnja, aktivirao eksploziv ispod džipa BMW X5 u kom je bio Strahinja Stojanović - pišu tamošnji mediji.

Inače, ubijeni Stojanović bio je poznat policiji, hapšen i osuđivan više puta, a dovodio se i u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Podsetimo, sa ubistvom advokata u vezu je dovođen i Darko Elez.

- Stojanović je bio blizak i ekipi osuđenoj za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića - podseća izvor.

 

Firma u Slovačkoj

Nekoliko pripadnika Lovrenovićevog klana je pobeglo, pa će za njima biti raspisana poternica, a među uhapšenima ima i pripadnika MUP Republuke Srpske.

- U sredu je policija u Gradiški tražila i Dušana Lovrenovića, ali je on izbegao hapšenje. Lovrenović je navodno više od dve godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji - navode izvori:

- Mlađi Lovrenović je kupovao pištolje koje je prepravljao i preprodavao, a sumnja se da je to radio preko firme u Slovačkoj, kao i da je deo tog oružja završio u Srbiji, između ostalog i u rukama klana Veljka Belivuka.

 

Pratio metu na biciklu: Mobilnim telefonom aktivirao bombu

Milivoje Lovrenović je na Interpolovoj poternici zbog likvidacije Strahinje Stojanovića (30), koji je 13. septembra prošle godine na Novom Beogradu raznet u eksploziji svog džipa. Sedam dana kasnije inspektori su identifikovali Lovrenovića kao direktnog izvršioca ovog zločina.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ/instagram.com/soniasuarezgmz

 

 

- Sumnja se da je Milivoje bombu, velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv - podseća izvor, prenosi Kurir.

 

Pretresli 50 lokacija: Zaplenili vozila, novac, puške....

Policija Republike Srpske u akciji "Storidž 2" pretresla je čak 50 lokacija.

- Zaplenjeno je 11 vozila, 1.850 evra, 70.000 maraka, poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, mobilni telefoni, tableti, SIM kartice, kao i improvizovana laboratorija za proizvodnju skanka - rekli su iz MUP Republike Srpske, a prenose tamošnji mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading