OVAKO SU VELJKO BELIVUK I MARKO MESAR PRALI KRVAVO ZARAĐENI KEŠ! Munjevito se obogatili tokom 2020. godine!

Autor:

Hronika

11.12.2021

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Marko Miljković uskoro bi ponovo trebalo da budu saslušani u istrazi koja je protiv njih, ali i njihovih supruga i Nevoljine tašte, pokrenuta zbog sumnje da su prali novac zarađen od trgovine drogom, otmica i ubistava.

OVAKO SU VELJKO BELIVUK I MARKO MESAR PRALI KRVAVO ZARAĐENI KEŠ! Munjevito se obogatili tokom 2020. godine!

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Velja Nevolja, Marko Miljković

Prema nezvaničnim informacijama, osim istrage o kupovini nekoliko stanova vrednih preko milion evra, koje su najčešće upisivali na imena supruga, prikupljaju se dokazi i o ubacivanju krvavog novca u legalne tokove kroz osnivanje firmi, ali i ulaganje u fudbalske klubove i fudbalere.

Izvor Kurira kaže da su se članovi zloglasnog klana naglo obogatili tokom 2020. godine.

Tokovi novca

- Sumnja se da je kriminalna grupa na čijem su čelu Veljko Belivuk i Miljković prala novac na taj način što su ilegalno stečena novčana sredstva ubacivali u legalne tokove kroz gradnju stambenih objekata, ulaganje u preduzeća, otvaranje fiktivnih preduzeća, kupovinu pokretne i nepokretne imovine i ulaganje u fudbalske klubove, preprodajom igrača i sponzorisanjem klubova.

Predmet istrage

 

- FK Tekstilac

- FK Dinamo

- ŽFK Partizan

- agencije za obezbeđenje

- rentakar agencije

- bitkoini

- kafići

- stanovi i kuće

- Deo ilegalno stečenog novca korišćen je i za finansiranje izvršenja drugih krivičnih dela - navodi izvor iz istrage i dodaje da je pod lupom ulaganje i u kriptovalute, preko kojih su, kako se sumnja, sakrili pravo bogatstvo.

Kriminalna grupa već je optužena za pet ubistava, otmice i silovanje, kao i trgovinu drogom, a osim istrage za pranje novca u toku su i istrage za još najmanje tri likvidacije na teritoriji Srbije i Crne Gore.

- U postupku koji je pokrenut privođenjem i saslušanjem Tanje Miljković, Bojane Belivuk, nevenčane supruge optuženog Filipa Ivanovskog i tašte Veljka Belivuka mogu se očekivati i nove krivične prijave - objašnjava izvor i dodaje da se sumnja da su ove četiri žene prale krvavi novac.

Hapšenje zbog Kapetana

Petar Đurović (34) uhapšen je u četvrtak u Podgorici zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu Mila Radulovića, zvanog Kapetan.

Navodno, uhapšenom Đuroviću na teret se stavlja da je od 14. oktobra prošle godine, kada su Kapetana oteli Belivuk i Miljković, do 21. oktobra, kada je ubijen, motrio na njega, a potom učestvovao i u njegovoj likvidaciji.

Podsetimo, istražitelji sumnjaju da su Belivuk i Miljković oteli Kapetana bliskog škaljarskom klanu, a potom preko njegovog Skaj telefona namamili u zamku u Crnoj Gori Damira Hodžića i Adisa Spahića. Istovremeno, ostalim članovima grupe su na noge u Ritopek poslali Lazara Vukićevića, koji je istog dana ubijen u kući strave.

Tokom istrage i predistrage o pranju novca, koja je počela još u februaru, otkrivene su brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim rođacima.

- Tokom pretresa preko 30 stanova koje su koristili otkrivena je i brojna dokumentacija za parcele koje su već otkupili i stanove u izgradnji. Kod Miljkovića u kući je bio i ugovor o kupovini stana i dve garaže - otkriva izvor iz istrage i dodaje da je u godini pred hapšenje stručnjak za informacione tehnologije - za kog se ispostavilo da je surovi ubica - Srđan Lalić kupio nekretninu u Beogradu i kuću kod Kotora.

Šest godina prali pare

- Interesantno je da je većina firmi, stanova, kuća i lokala koje grupa poseduje kupljena tokom 2020, ali da su neke od nepokretnosti kupljene i ranije. Krivičnom prijavom im se na teret stavlja da su pranje novca vršili od 2015. do početka 2021 - objašnjava izvor.

On podseća da je u stanovima tokom pretresa pronađeno preko 20 "roleks" satova i drugi vredan nakit, ugovori o pozajmicama, za koje se veruje da su bile fiktivne, automobili, ali i brojači novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading